Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Οι «επικίνδυνες» τροφές που… φουσκώνουν κι αυτές που θα σας λύσουν το πρόβλημα

    Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φούσκωμα είναι το αποτέλεσμα επιπλέον αερίων στον οργανισμό μας επειδή έχουμε καταπιεί αέρα ή έχουμε φάει ορισμένες… «επικίνδυνες» τροφές.

    Έπειτα από ένα μεγάλο γεύμα είναι απόλυτά φυσιολογικό να αισθάνεσαι φουσκωμένη, αλλά το φούσκωμα που δεν ξεφουσκώνει ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως ναυτία ή πυρετός μπορεί να είναι λόγος ανησυχίας. Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του εντέρου και την πέψη. Η υποκείμενη αιτία θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα, από ένα πεπτικό πρόβλημα ή μια ηπατική νόσο μέχρι γαστρίτιδα ή καρκίνος. Σε κάθε περίπτωση εάν τα συμπτώματα επιμένουν θα πρέπει να συμβουλευτείς γιατρό για να μάθεις τι μπορεί να κρύβεται.

    Αλλά αν το φούσκωμα είναι μόνο περιστασιακό και δεν παρατηρείς άλλες σωματικές κόκκινες σημαίες, υπάρχουν βήματα που μπορείς να κάνεις για να αισθάνεσαι πιο άνετα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν απλές αλλαγές στη διατροφή που μπορούν να κρατήσουν το φούσκωμα μακριά. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις, ωστόσο, ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Μια τροφή που προκαλεί φούσκωμα στη φίλη σου μπορεί να μην κάνει το ίδιο σε εσένα και το αντίστροφο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποιοι κοινοί ένοχοι. Ανάμεσα στις τροφές που συμβάλλουν στο φούσκωμα της κοιλιάς υπάρχουν και εκείνες που μπορεί να βοηθήσουν να το αποφύγεις.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX