Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
More

    Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν διοικητή της Χαμάς που ηγήθηκε της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

    Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν διοικητή της Χαμάς που ηγήθηκε της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

    Ο Μοχαμάντ Αμπού Ατάουι ο οποίος υπηρέτησε ως διοικητής στο τάγμα Μπουρέιτζ εργαζόταν επίσης στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες

    Ο διοικητής της Δύναμης Νούχμπα της Χαμάς ο οποίος ηγήθηκε της αιματηρής επίθεσης και της απαγωγής Ισραηλινών κοντά στο Κιμπούτζ Ρεΐμ στις 7 Οκτωβρίου 2023, σκοτώθηκε χθες Τετάρτη 23 Οκτωβρίου σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές Ένοπλές Δυνάμεις (IDF) και η Σιν Μπετ.

    Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Μοχαμάντ Αμπού Ατάουι, ο οποίος υπηρέτησε ως διοικητής στο τάγμα Μπουρέιτζ της Χαμάς, εργαζόταν επίσης στην UNRWA (Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες) από τον Ιούλιο του 2022. Φωτογραφίες που δόθηκαν από τις IDF από ένα υπολογιστικό φύλλο της UNRWA, δείχνουν ότι το μέλος της Χαμάς περιλαμβάνεται στη λίστα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, ο Ατάουι διέταξε την επίθεση σε ένα καταφύγιο κοντά στο κιμπούτς Ρεΐμ, όπου είχε καταφύγει κόσμος από το φεστιβάλ Nova.

    Τέσσερα άτομα κρατήθηκαν ως όμηροι και 16 δολοφονήθηκαν. Επτά κατάφεραν να επιβιώσουν και αργότερα διασώθηκαν. Ο Ατάουι συμμετείχε επίσης σε επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, λέει ο IDF.

    Χαμάς Ισραήλ



    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ