Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Οι μέτοχοι ενέκριναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 735 εκατ. ευρώ

    Οι μέτοχοι ενέκριναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 735 εκατ. ευρώ

    Η αύξηση περιλαμβάνει 672,1 εκατ. ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων, με καταβολή μετρητών, και 62,9 εκατ. ευρώ μέσω άσκησης δικαιωμάτων warrants, φτάνοντας συνολικά στα 735 εκατ. ευρώ.

    Στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Attica Bank, οι μέτοχοι ενέκριναν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 735 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος της διαδικασίας κεφαλαιακής ενίσχυσης της νέας τράπεζας που προκύπτει από τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα. Η αύξηση περιλαμβάνει 672,1 εκατ. ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων, με καταβολή μετρητών, και 62,9 εκατ. ευρώ μέσω άσκησης δικαιωμάτων warrants, φτάνοντας συνολικά στα 735 εκατ. ευρώ.


    Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης περιλαμβάνει την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου στις 4 Οκτωβρίου, την αποκοπή του δικαιώματος στις 8 Οκτωβρίου και την έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων και των μετοχών μετά το reverse split στις 11 Οκτωβρίου. Η άσκηση δικαιωμάτων θα ολοκληρωθεί στις 24 Οκτωβρίου και η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου. Τα warrants θα μπορούν να ασκηθούν έως τον Νοέμβριο.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, χαρακτήρισε την αύξηση κεφαλαίου ως ένα ακόμη καθοριστικό βήμα προς τη δημιουργία μιας νέας και πλήρως εξυγιασμένης τράπεζας, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα μπορούσε να διανείμει μέρισμα μετά το 2027.

    Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επιτρέψει στην τράπεζα να πετύχει τέσσερις βασικούς στόχους. Πρώτον, να καλύψει τις ζημιές από την υπαγωγή των κόκκινων δανείων της κοινής τράπεζας στον «Ηρακλή ΙΙΙ», μειώνοντας το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων κάτω από το 3%. Δεύτερον, να καλύψει τα έξοδα αναδιάρθρωσης, ώστε η νέα τράπεζα να εξορθολογήσει τις λειτουργίες της. Τρίτον, να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια, με στόχο τη βελτίωση του δείκτη CET1 άνω του 15%, και τέταρτον, να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις σε τεχνολογικές υποδομές.


    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει δεσμευτεί να επενδύσει 448,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 239,8 εκατ. νέων μετοχών, ενώ η Thrivest θα επενδύσει συνολικά έως 120 εκατ. ευρώ σε μετρητά για την απόκτηση νέων μετοχών, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της τράπεζας στην αγορά. Η διαδικασία περιλαμβάνει reverse split, με τη συνένωση 53 εκατ. παλαιών μετοχών σε 530 χιλιάδες νέες μετοχές, ενώ οι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες μετοχές σε ιδιαίτερα ευνοϊκή τιμή μέσω των warrants.

    Με την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Attica Bank θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της, στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και στην ενίσχυση των χορηγήσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη κερδοφορία και τη σταθεροποίηση της θέσης της στον τραπεζικό τομέα.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ