Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Οι τροφές που σας “κλέβουν” την ενέργεια

    Το φαγητό είναι πολύ σημαντικό για την ύπαρξή μας γιατί μας προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να εκτελέσει τις βασικές λειτουργίες του (και όχι μόνο). Κι όμως, υπάρχουν τροφές που, ενώ θεωρούνται θρεπτικές, αντί να μάς δίνουν ενέργεια μας κάνουν να νιώθουμε πιο κουρασμένοι. Εάν κι εσείς έχετε την εντύπωση ότι τα γεύματά σας αντί να φορτίζουν τις μπαταρίες σας τις εξαντλούν, αναζητήστε στη διατροφή σας αυτούς τους τέσσερις πιθανούς “ενόχους”.

    Ό,τι περιέχει πρόσθετη ζάχαρη

    Από τα δημητριακά του πρωινού σας μέχρι το γάλα αμυγδάλου που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ, υπάρχουν πάρα πολλές τροφές από αυτές που καταναλώνουμε κάθε μέρα, οι οποίες περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Όταν τις καταναλώνετε, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα ανεβαίνουν απότομα και στη συνέχεια πέφτουν εξίσου απότομα, αφήνοντάς σε να νιώθετε εξαντλημένη. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε αυτές τις τροφές με άλλες τις οποίες ο οργανισμός μεταβολίζει σε πιο αργούς ρυθμούς, αποφεύγοντας έτσι τα σκαμπανεβάσματα του σακχάρου. Αυτές είναι κυρίως τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, οι ξηροί καρποί και η άπαχη πρωτεΐνη.

    Τα ολιγοθερμιδικά γεύματα

    Μια σαλάτα είναι καταπληκτική επιλογή για το μεσημεριανό σου -όχι όμως εάν περιέχει μόνο λίγο μαρούλι, μισό τριμμένο καρότο και dressing. Τρώγοντας ένα πιάτο (ακόμα κι αν είναι μεγάλο) γεμάτο λαχανικά, χωρίς καθόλου πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, είναι σχεδόν αδύνατο να πάρετε τις θερμίδες του χρειάζεσαι ακόμα και για να μείνετε όλη την ημέρα ξαπλωμένη (πόσο μάλλον για την δική σας απαιτητική καθημερινότητα). Είναι λογικό λοιπόν να αρχίσετε μετά από λίγο να πεινάτε και να νιώθετε εξαντλημένη. Η λύση είναι να προσθέσετε στο πιάτο σας μια γερή δόση πρωτεΐνης, με κοτόπουλο, όσπρια ή κινόα, που θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα. Και προσέξτε τα dressing που περιέχουν ζάχαρη για τους λόγους που είπαμε πιο πριν. Μια απλή βινεγκρέτ είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

    Τα γαλακτοκομικά

    Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που καθώς μεγαλώνουν ο οργανισμός τους δεν μπορεί να μεταβολίσει τις πρωτεΐνες των γαλακτοκομικών (καζεΐνη και ορού γάλακτος). Εάν λοιπόν έχετε διαπιστώσει ότι τα επίπεδα της ενεργητικότητάς σας πέφτουν κυρίως μετά από την κατανάλωση γιαουρτιού, γάλακτος ή τυριού, είναι πιθανό να πάσχετε από δυσανεξία. Δοκιμάστε να τα αντικαταστήσετε με προϊόντα από γάλα ξηρών καρπών.

    Το αλκοόλ

    Ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό σας πού και πού μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Εάν όμως πιείτε παραπάνω από ένα ποτήρι, πιθανότατα θα ξυπνήσετε χωρίς να νιώθετε αναζωογονημένη από τον ύπνο σου. Ο λόγος είναι ότι το αλκοόλ διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου, διακόπτοντας τη φάση REM που είναι ζωτικής σημασίας για να μπορείς να είσαι συγκεντρωμένη και δραστήρια την υπόλοιπη μέρα.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ