Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
More

    Οι ζεστές νύχτες αυξάνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο

    Οι ζεστές νύχτες αυξάνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο

    Το καλοκαίρι έχει έρθει. Ο πρώτος μίνι καύσωνας με θερμότητα έχει κάνει την εμφάνισή του και οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω καθώς προχωράμε περαιτέρω στους καλοκαιρινούς μήνες. Φυσικά, όταν ο ήλιος καίει, η ασφάλειά μας είναι υψίστης σημασίας. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, ναυτία και ακόμη και εγκεφαλικό επεισόδιο, οπότε είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε, να φοράτε κατάλληλα ρούχα και αντηλιακό κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα.

    Αλλά η προστασία μας από τους καύσωνες δεν σταματά όταν ο ήλιος δύει. Ακόμη και μια ζεστή νύχτα αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Στο συμπέρασμα αυτό έφτασε μια γερμανική επιστημονική ομάδα, η οποία μελέτησε τον αριθμό των εγεκφαλικών επεισοδίων που καταγράφηκαν στην πόλη του Άουσμπουργκ σε διάρκεια 15 ετών και δημοσίευσαν την έρευνα τους στο European Heart Journal.

    Παρατήρησαν ότι το εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν πιο συχνό σε πολύ ζεστές νύχτες και ο κίνδυνος είναι αυξημένος για τους ηλικιωμένους και τις γυναίκες.

    Μεταξύ 2006 και 2020, 11.037 περιπτώσεις εγκεφαλικού επεισοδίου καταγράφηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ausburg.

    Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, στις “τροπικές” νύχτες, η πιθανότητα εκκεφαλικού ήταν 7% υψηλότερη. Για να είναι μια “τροπική” νύχτα, η θερμοκρασία έπρεπε να είναι πάνω από 14,6 °C.

    Γιατί τα εγκεφαλικά επεισόδια σχετίζεται με τις ζεστές νύχτες;

    Δεν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι πιο πιθανό να συμβούν σε μια ζεστή νύχτα.

    Οι ερευνητές προτείνουν ότι σε πολύ ζεστές νύχτες είναι πιο πιθανό να αφυδατωθείτε, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Ακόμη και οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες μπορούν να αποτελέσουν “κριτήριο” για το αν ένα άτομο κινδυνεύει περισσότερο, καθώς η πρόσβαση σε χρήσιμο εξοπλισμό όπως τα κλιματιστικά μπορεί να μειώνεται.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ