Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
More

  Οικονομικό κέντρο του πλανήτη η Νέα Υόρκη, ακολουθεί το Λονδίνο – Στην 96η θέση βρίσκεται η Αθήνα

  Τα ηνία του κορυφαίου οικονομικού κέντρου στον κόσμο διατηρεί η Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον δείκτη Global Financial Centres που ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη το Λονδίνο παραμένει στη δεύτερη θέσει και εξακολουθεί να κερδίζει κάποιο έδαφος, ωστόσο δέχεται ισχυρές πιέσεις πλέον από τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

  Η αμερικανική μεγαλούπολη κρατά την πρώτη θέση, από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν εκθρόνισε το Λονδίνο, με βαθμολογία 763 βαθμών, η οποία βασίζεται σε έρευνες 147 παραγόντων που καλύπτουν 121 πόλεις που παρέχονται από τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΟΣΑ και των Ηνωμένων Εθνών.

  Οικονομικό κέντρο του πλανήτη η Νέα Υόρκη, ακολουθεί το Λονδίνο – Στην 96η θέση βρίσκεται η Αθήνα

  Κλείνει η ψαλίδα

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, το Λονδίνο έχει κλείσει ελαφρώς την ψαλίδα με τη Νέα Υόρκη, φτάνοντας στις 744 μονάδες, κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει ανακούφιση, δεδομένου των ανησυχιών για την ανταγωνιστικότητα μετά το Brexit, αφού εταιρείες υψηλού προφίλ, όπως η βρετανική σχεδιάστρια τσιπ Arm Holdings, αποφάσισε να εισαχθεί στη Νέα Υόρκη.

  Ωστόσο, η λονδρέζικη πρωτεύουσα «νιώθει ήδη την ανάσα» της Σιγκαπούρης η οποία βρίσκεται τώρα μόλις δύο βαθμούς πίσω από το Λονδίνο στους 742 βαθμούς, και μόνο έναν βαθμό μπροστά από το Χονγκ Κονγκ που φιγουράρει στην τέταρτη θέση. Ως εκ τούτου η μάχη για τη δεύτερη θέση αναμένεται σκληρή.

  Ο δείκτης καταρτίζεται κάθε έξι μήνες από το think tank Z/Yen με έδρα το Λονδίνο και το China Development Institute.

  «Τα αμερικανικά κέντρα είχαν καλές επιδόσεις, με πέντε αμερικανικά κέντρα στο top 10, αντανακλώντας τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας», ανέφερε η έρευνα, προσθέτοντας ότι η Νέα Υόρκη διατήρησε το προβάδισμά της σε ξεχωριστές κατατάξεις fintech, ακολουθούμενη από το Λονδίνο που ξεπέρασε το Σαν Φρανσίσκο.

  Η Αθήνα βρίσκεται στην 96η θέση, έχοντας ανέβει σε βαθμολογία στις 621 μονάδες από 607, ωστόσο έπεσε κατά 12 θέσεις, κατά στην προηγούμενη κατάταξη ήταν στην 84η θέση.

  Οικονομικό κέντρο του πλανήτη η Νέα Υόρκη, ακολουθεί το Λονδίνο – Στην 96η θέση βρίσκεται η Αθήνα

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ