Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Ολονύχτια μάχη στην Κεραμωτή – Χωρίς ρεύμα ορεινές περιοχές, δεν κινδυνεύουν τα σπίτια

    Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στη Νάξο για την Πυροσβεστική που δίνει ολονύχτια μάχη για να περιορίσει την έκτασή της, μέχρι να σηκωθούν το πρωί ξανά τα εναέρια μέσα.

    Η φωτιά συνεχίζει ωστόσο να καίει ανεξέλεγκτα, έχοντας φτάσει στην περιοχή Σίφωνες, με εθελοντές να συνδράμουν στην προσπάθεια να την περιορίσουν.

    Ολονύχτια μάχη στην Κεραμωτή – Χωρίς ρεύμα ορεινές περιοχές, δεν κινδυνεύουν τα σπίτια

    Από το μεσημέρι η φωτιά έχει ξεσπάσει στο νησί του Αιγαίου, με 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο.

    Στις ενέργειες συμμετέχει και αερομεταφερόμενο τμήμα πεζοπόρων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., ενώ στην διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν και 4 Α/Φ καθώς και τρία Ε/Π, με ενισχύσεις να έχουν καταφτάσει από την Πάρο και την Σύρο.

    Λόγω σκότους, τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν, κάτι που θα κάνουν με το πρώτο φως της ημέρας αύριο. Οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί στο νησί, με αποτέλεσμα να χρειάστηκε η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Σύμφωνα με το cyclades24, εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή στην ορεινή Νάξο. Παραμένει ωστόσο μακριά από κατοικημένες περιοχές και δεν έχει χρειαστεί να πραγματοποιηθεί εκκένωση.

    Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωσή του ζήτησε από οδηγούς οχημάτων να αποφύγουν την κατεύθυνσή τους από την Μονή και την Απείρανθο προς τον Σταυρό της Κεραμωτής.Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εξαιτίας των ζημιών σε κολώνες της ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε προληπτικά το ρεύμα σε Κεραμωτή, Κωμιακή, Κόρωνο, Απείρανθο και Μονή.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ