Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 8 το βράδυ σε δασική έκταση στα βορειανατολικά του οικισμού Μεσαίο, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η δύναμη των ανδρών της πυροσβεστικής έχει αυξηθεί. Πλέον στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 31 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ομάδες εθελοντών. Υδροφόρες του δήμου Ωραιοκάστρου αλλά και όμορων περιοχών καθώς και μηχανήματα έργου χρησιμοποιούνται για να αναχαιτίσουν τις φλόγες.
Νωρίτερα στην προσπάθεια κατάσβεσης πήραν μέρος 8 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Γύρω στις 8 το βράδυ ήχησε το 112 προειδοποιητικά για τους κατοίκους της περιοχής καθώς υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να φθάσει σε οικήματα.
Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας στο Άνω Σούλι του δήμου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες . Εκεί πλέον επιχειρούν 90 πυροσβέστες , ένα πεζοπόρο τμήμα και συνδράμουν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες οι δήμοι της περιοχής.