Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
More

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Προσοχή spoiler από το One Piece.


    Η πρόσφατη μεταφορά της θρυλικής σειράς Manga και Anime, “One Piece”, από το Netflix κυκλοφόρησε και σε μεγάλο βαθμό είναι αρκετά πιστή του μεγαλύτερου μέρους της ιστορίας του East Blue, συμπυκνώνοντας πάνω από 44 επεισόδια anime σε μόλις 8 live-action επεισόδια, με μερικές βασικές αλλαγές. Μερικές από τις τεράστιες διαφορές θα είναι προφανείς στους μακροχρόνιους θαυμαστές, αλλά ορισμένες αποφάσεις του showrunner Matt Owens και της υπόλοιπης συγγραφικής ομάδας πιθανότατα θα εκπλήξουν ακόμη και τους μακροβιότερους fans του πληρώματος. Ας τις δούμε παρακάτω:

    Romance Dawn

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Το υποκινητικό περιστατικό για τη Great Pirate Era, τη χρονική περίοδο όπου εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή το “One Piece”, ξεκινά επίσης με τη δημόσια εκτέλεση του Pirate King, Gold Roger. Μεγάλο μέρος του διαλόγου έχει αφαιρεθεί, αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι οι άνθρωποι που είναι παρόντες στο γεγονός.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Στο πλήθος μπορούμε να δούμε την πράσινη κάπα του Monkey D. Dragon, σύντομα πλάνα του μελλοντικού Warlord of the Sea, Mihawk, τον Shanks, ο οποίος ήταν εκείνη την εποχή μέλος του πληρώματος του Roger και ένα νεαρό Captain Smoker. Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες υπήρχαν και στις άλλες εκδοχές της ιστορίες, αλλά λείπουν κάποιοι σημαντικοί συμμετέχοντες: οι Buggy, Crocodile, Donquixote Doflamingo και Gecko Moria.

    Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η παρουσία του Vice Admiral Garp, ο οποίος δεν είχε τόσο αισθητή παρουσία προηγουμένως ούτε μαθαίνουμε τόσο νωρίς ότι είναι παππούς του Luffy τόσο νωρίς, αλλά ηγείται της διαδικασίας στο “One Piece” του Netflix. Παρά την αλλαγή, αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει πολύ την τροχιά του χαρακτήρα του, καθώς καταλήγει να επιβλέπει την εκπαίδευση του Koby και του Helmeppo.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Οι Marines, Koby και Helmeppo, έχουν πολύ περισσότερο χρόνο εδώ από ό,τι στο αρχικό υλικό, δείχνοντας πολύ περισσότερη από την εκπαίδευση τους υπό τον Garp. Στο anime, είναι αρκετές εκατοντάδες επεισόδια πριν τους ξαναδούμε. Ωστόσο, κάνουν μικρές εμφανίσεις στο manga.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    H μάχη μεταξύ του Zoro και του Mr.7 αναφέρθηκε προηγουμένως στο Baroque Works arc του manga και του anime, το οποίο θα λάμβανε χώρα λίγο μετά τα γεγονότα στη σειρά. Ο Zoro μιλάει απλώς για τη νίκη του όταν τα υψηλότερα στελέχη του Baroque Works αποκαλύπτονται αφού το πλήρωμα φτάσει στην Arabasta.

    Η συμπερίληψη αυτής της μάχης στη νέα μεταφορά λειτουργεί ώστε να εισαγάγει στο κοινό δύο σημαντικά πράγματα: να γίνει αντιληπτή η ύπαρξη του δικτύου των πειρατών μισθοφόρων μια ολόκληρη σεζόν πριν γίνουν σχετικοί με την ιστορία και ως μια πρώιμη επίδειξη της ικανότητας του Zoro ως ξιφομάχου.

    Μιας και μιλάμε για τον Zoro – εδώ είναι υπεύθυνος για το φρικτό κούρεμα του Helmeppo, το οποίο λύνει μια μακροχρόνια διαμάχη των fans σχετικά με το γιατί κάποιος θα έμοιαζε έτσι επίτηδες.

    Orange Town

    Παρόλο που το πλήρωμα παρουσιάζεται στον κλόουν πειρατή Buggy στο Orange Town, η εμπειρία τους μαζί του είναι αρκετά διαφορετική. Ο Buggy δεν είχε αναγκάσει το χωριό να γίνει το κοινό του και δεν είχε ισοπεδώσει εντελώς την πόλη, αλλά ήταν σίγουρα μια εξαιρετική απειλή.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Χωρίς να υπάρχουν κτίρια πια, αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος Chouchou δεν έχει τίποτα να φυλάξει, επομένως δεν κάθεται έξω από το κατάστημα κατοικίδιων ζώων και περιμένει τον ιδιοκτήτη του. Βλέπουμε όμως ένα πλάνο του Chouchou να περπατά προς την κάμερα στο τέλος του επεισοδίου.

    Δεν υπάρχει εμφάνιση ούτε του λιονταριού Richie. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει σκηνή μάχης μεταξύ αυτού και του Luffy, αν και ο Buggy το αναφέρει λέγοντας ότι στο τσίρκο έπρεπε να έχει ένα λιοντάρι που χορεύει. Εξακολουθούμε να βλέπουμε τον Luffy κλεισμένο σε ένα κλουβί από τον Buggy, αν και αυτή τη φορά είναι επειδή υποβάλλεται σε βασανιστήρια με αλμυρό νερό.

    Syrup Village

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Το πλήρωμα του Ussop —Ninjin, Piiman και Tamanegi — δεν εμφανίζεται και η πρώτη συνάντηση του Ussop με τον Luffy και το πλήρωμά του καταλήγει να είναι εντελώς διαφορετική. Προηγουμένως, ο Ussop και το πλήρωμά του ένιωθαν ότι έπρεπε να υπερασπιστούν το χωριό από τους Straw Hats. Αλλά, χωρίς τον Ninjin, τον Piiman και τον Tamenegi, η εισαγωγή του πληρώματος είναι πολύ λιγότερο συγκρουσιακή. Τουλάχιστον όσον αφορά αυτές τις δύο ομάδες.

    Από το κεφάλαιο αυτό λείπει ένας τεράστιος αριθμός από το πλήρωμα του Kuro, το οποίο προηγουμένως σκοπεύει να εισβάλει στο χωριό πριν εκδιωχθεί από τους κύριους χαρακτήρες μας. Η πιο αξιοσημείωτη απουσία είναι ο υπνωτιστής Jango – αν και υπάρχει μια αναφορά σε αυτόν στην αφίσα αριστερά του Buggy στο Επεισόδιο 1 της σεζόν. Χωρίς τον Jango, ο Usopp κάνει πολύ λιγότερα, χωρίς μια πραγματική στιγμή ηρωισμού όπως όταν χτυπά τον υπνωτιστή με τα εκρηκτικά του.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Οι μάχες που συμβαίνουν καταλήγουν να είναι επίσης αρκετά διαφορετικές. Προηγουμένως, οι περισσότερες μάχες έγιναν σε μια ολισθηρή πλαγιά έξω από την πόλη. Εν τω μεταξύ, η μεταφορά του Netflix έχει όλη τη δράση να εκτυλίσσεται μέσα στην έπαυλη της Kaya αφού ο Zoro ανακαλύπτει το σώμα του δικηγόρου της Kaya, Merry. Στο αρχικό υλικό, ο Merry επιβιώνει και συνεχίζει να είναι πηγή υποστήριξης για την Kaya. Τώρα μένει να τα βγάλει πέρα μόνη της.

    Baratie

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του “One Piece” σε προηγούμενες μεταφορές του είναι στο πόσο αλληλένδετα είναι τα γεγονότα του κόσμου, αλλά αυτές οι συνδέσεις δεν μπορούν να προκύψουν μέχρι να τεθούν οι βάσεις. Η σειρά του Netflix κάνει την ιστορία να ετοιμάζει μερικά από τα μεταγενέστερα κεφάλαια της αντί να μετακινεί απλώς τη δράση από το ένα επεισόδιο στο άλλο. Εδώ, ο Buggy συναντά πραγματικά τον Arlong και τον χειραγωγεί ώστε να τον βοηθήσει να βρει τη θέση των Straw Hats.

    Η πρώιμη είσοδος του Arlong στην σειρά του επιτρέπει να είναι μια συνεχής απειλή με μεγαλύτερη παρουσία. Σημαίνει επίσης ότι όταν η Nami κάνει την πρώτη της ύποπτη προδοσία, φεύγει με τον Arlong αντί να χρειαστεί να κλέψει το πλοίο των Straw Hats για να ξεφύγει. Τώρα ο Luffy, ο Zoro, ο Sanji και ο Ussop ενώνονται με τον Buggy για να προσπαθήσουν να την εντοπίσουν.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Στις προηγούμενες εκδόσεις, ο Don Krieg φτάνει στο Baratie και θέλει να μετατρέψει το πλωτό εστιατόριο στην νέα του γαλέρα, αλλά τον εμποδίζουν ο Luffy και ο Sanji. Στην ιστορία του live action, καταλήγει να τον σταματά ο Mihawk πριν του δοθεί η ευκαιρία.

    Ο λόγος που ο Don Krieg χρειάζεται ένα νέο πλοίο στο anime και το manga είναι ότι ο στόλος του διαλύθηκε από τον Mihawk εκτός οθόνης. Δίνοντας στον Mihawk αυτήν την μάχη και δίνοντας τέλος στον Don Krieg πριν φτάσει στον Baratie ουσιαστικά λέγεται η ίδια ιστορία, φανερώνει την ικανότητα του Mihawk ως ξιφομάχου και αφήνει χώρο να εγκαταστήσει τον Arlong στην θέση του.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Η σειρά του Netflix, όπως και το manga και το anime πριν από αυτήν, παρουσιάζει τον χαρακτήρα Gin: έναν πεινασμένο πειρατή από το πλήρωμα του Don Krieg αφού δραπετεύει από τη μάχη με τον Mihawk. Κανονικά, ο Gin έπαιζε μεγάλο ρόλο σε αυτό το κεφάλαιο. Η ιστορία του Gin αφορούσε την αμφισβήτηση της πίστης του, εάν έπρεπε είναι το ίδιο πιστός στον άνθρωπο που τον διοικεί και φοβάται και στον ξένο που ευγενικά σώζει τη ζωή του χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. Τώρα, χωρίς την εμφάνιση του Don Krieg στο Baratie, ο Gin δεν παίζει κανέναν μεγαλύτερο ρόλο στη σειρά και παρόμοια ιστορία με αυτή του αρχικού χαρακτήρα του δίνονται στον Koby.

    Αυτή η αλλαγή σημαίνει επίσης ότι επειδή ο Sanji και ο Luffy δεν έχουν πλέον παλέψει για τον ίδιο σκοπό στην υπεράσπιση του Baratie, η απόφαση του Sanji να ενταχθεί στο πλήρωμα Straw Hat οφείλεται περισσότερο στην επιθυμία του να αφήσει πίσω του την παλιά του ζωή παρά στον σεβασμό του για τον Luffy και το πλήρωμα του. Η αλλαγή μπορεί να μην φαίνεται τόσο μεγάλη, αλλά τελικά έχει ως αποτέλεσμα τη σύνδεσή του με το υπόλοιπο πλήρωμα να φαίνεται πιο ρηχή από πριν.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Δεν έχουμε εμφάνιση από τους φίλους κυνηγούς επικηρυγμένων του Zoro, Johnny ή Yosaku. Είναι μια πονεμένη, αλλά κατανοητή θυσία, καθώς αυτοί οι χαρακτήρες είναι σε μεγάλο βαθμό εκεί για την κωμωδία που φέρνουν και τελικά απομακρύνονται αποτελεσματικά από την ιστορία αποσυρόμενοι από το κυνήγι επικηρυγμένων και γίνονται απλοί ψαράδες του χωριού.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Παραλείπουμε επίσης μια εμφάνιση από τον ερημίτη Gaimon, τον άντρα που έχει κολλήσει στο σεντούκι του θησαυρού στο νησί των σπάνιων ζώων, αν και είναι ορατός σε έναν πίνακα στο Baratie.

    Arlong Park

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Μόλις φτάσουμε στα επεισόδια του Arlong Park, υπάρχουν μόνο μερικές μικρές αλλαγές. Ο Genzo δεν φοράει τη “ρόδα” στο καπέλο του, που σημαίνει ότι ο Luffy δεν εμπνέεται για να δημιουργήσει την ειδική κίνηση Gum Gum Pinwheel. Ο Momoo, η γιγάντια θαλάσσια αγελάδα -το τέρας στο οποίο ο Luffy χρησιμοποιεί την κίνηση εναντίον του – έχει αποκοπεί επίσης από το επεισόδιο, αν και υπάρχει μια ζωγραφιά του στο πρώτο επεισόδιο της σειράς.

    Ο Zoro και ο Sanji ενώνονται σε μια μάχη εναντίον του Kuroobi, ενώ προηγουμένως ο Zoro αντιμετώπισε το χταπόδι Hatchan και ο Sanji αντιμετώπισε μόνος τον Kuroobi. Εδώ, το δίδυμο τον κατατροπώνει με μια σειρά από επώνυμες επιθέσεις, ενώ στο manga και το anime, ο Sanji καταφέρνει να νικήσει τον Kuoobi εισπνέοντας αέρα στα βράγχια του ενώ μάχονται υποβρύχια.

    Οι χωρικοί σε αυτό το κεφάλαιο δεν γνωρίζουν ότι ο Nami εργάζεται για την Arlong από ανάγκη. Πιστεύουν ότι ενεργεί για το δικό της συμφέρον. Αυτό προκαλεί εντάσεις, καθώς οι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται να πληρώνουν τακτικά χρήματα προστασίας στους Πειρατές του Arlong. Αλλά στις προηγούμενες εκφάνσεις της ιστορίας, οι χωρικοί προσποιούνταν μόνο ότι τη μισούσαν για να της επιτρέψουν να τους αφήσει πίσω και να συνεχίσει τη ζωή της.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Η αδερφή της Nami, Nojiko έκανε τα τατουάζ της προς τιμήν το τατουάζ που η Nami αναγκάζεται να φορέσει από τον Arlong, αλλά τώρα, όπως και το υπόλοιπο χωριό, πιστεύει ότι η Nami πρόδωσε το νησί, που σημαίνει ότι έχει απλά τατουάζ χωρίς την πρόσθετη σημασία τους.

    Loguetown & Reverse Mountain

    Η σκηνή στο τέλος του τελευταίου επεισοδίου της σεζόν, όπου βάζουν όλοι το πόδι τους σε ένα βαρέλι και μοιράζονται τα όνειρά τους, θα λάμβανε χώρα κανονικά μετά την επίσκεψή τους στο Loguetown, αλλά δεν φτάνει εκεί κατά τη διάρκεια των 8 επεισοδίων της σειράς – αυτό δεν ακριβώς παράλειψη αλλά περισσότερο καθυστέρηση, καθώς η Alvida και ο Buggy φαίνονται στο τέλος να συνεργάζονται, μαζί με μια ιδέα της εμφάνισης του Captain Smoker, που όλα αυτά διαδραματίζονται στο Loguetown.

    Οι μεγαλύτερες αλλαγές από τα manga και anime

    Αυτό σημαίνει ότι αυτή η σεζόν δεν είναι απαραιτήτως μια ολοκληρωμένη μεταφορά της ιστορίας του East Blue του “One Piece”, και είναι πολύ πιθανό ότι η σειρά θα προσθέσει αυτήν την τοποθεσία στην αρχή της επόμενης σεζόν, αν είμαστε αρκετά τυχεροί να αποκτήσουμε μια.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ