Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
More

  Οπτική ψευδαίσθηση: Αν εντοπίσετε τον χαρταετό σε 9΄΄ είστε γεννημένοι ντετέκτιβ

  Για να λύσετε αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση, που έχει δυσκολέψει ακόμη και τους πιο δυνατούς λύτες, χρειάζεστε ικανότητες ενός ντετέκτιβ και κυρίως την παρατηρητικότητα του.

  Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε ανθρώπους σε ένα εστιατόριο. Κάπου ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένας χαρταετός, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αδυνατεί να τον εντοπίσει ακόμη και χωρίς χρόνο, καθώς είναι τέλεια καμουφλαρισμένος με το περιβάλλον.

  Εάν όμως καταφέρετε να τον εντοπίσετε μέσα σε διάστημα 9 δευτερολέπτων, σκεφτείτε σοβραά να αλλάξετε επάγγελμα και να το γυρίσετε σε… ντετέκτιβ!

  Κοιτάξτε την εικόνα προσεκτικά, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα και ίσως καταφέρετε να εντοπίσετε τον κρυμμένο χαρταετό.

  Μπορείτε να τον εντοπίσετε σε 9 δευτερόλεπτα;

  Οπτική ψευδαίσθηση: Αν εντοπίσετε τον χαρταετό σε 9΄΄ είστε γεννημένοι ντετέκτιβΟπτική ψευδαίσθηση: Αν εντοπίσετε τον χαρταετό σε 9΄΄ είστε γεννημένοι ντετέκτιβ

  Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

  Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες.

  Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία. Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά.

  Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

  Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

  Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να βρουν τον χαρταετό. Όσοι δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν, μπορούν να δουν τη λύση στην παρακάτω εικόνα.

  Οπτική ψευδαίσθηση: Αν εντοπίσετε τον χαρταετό σε 9΄΄ είστε γεννημένοι ντετέκτιβΟπτική ψευδαίσθηση: Αν εντοπίσετε τον χαρταετό σε 9΄΄ είστε γεννημένοι ντετέκτιβ

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ