Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν είσαι ο Σέρλοκ Χολμς θα βρεις την κρυμμένη χτένα σε 7 δευτερόλεπτα

    Ενα νέο, απαιτητικό τεστ οπτικών ψευδαισθήσεων κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, με τους χρήστες να καλούνται να εντοπίσουν την κρυμμένη χτένα στην εικόνα που ακολουθεί.

    Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που προσπαθούν να την βρουν, δεν τα καταφέρνουν. Μόνο όσοι έχουν πολύ μεγάλη παρατηρητικότητα και άριστες γνωστικές δεξιότητες μπορούν να λύσουν αυτή την οπτική ψευδαίσθηση.

    Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε μία βιβλιοθήκη, όπου μαθητές μελετούν προσεκτικά. Εκτός από βιβλία, υπάρχει και μία χτένα στην εικόνα. Μπορείτε να την βρείτε μέσα σε 7 δευτερόλεπτα;

    Κοιτάξτε την εικόνα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα. Σαρώστε κάθε σπιθαμή της εικόνας και δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες.

    Έχετε 7 δευτερόλεπτα για να βρείτε την κρυμμένη χτένα.

    Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν είσαι ο Σέρλοκ Χολμς θα βρεις την κρυμμένη χτένα σε 7 δευτερόλεπτα

    Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

    Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

    Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

    Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

    Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Εάν δεν καταφέρατε να βρείτε την χτένα μέσα σε 7 δευτερόλεπτα δείτε την λύση της οπτικής ψευδαίσθησης παρακάτω.

    Η χτένα είναι στη δεξιά πλευρά της εικόνας, κοντά στο ράφι, κάτω από τη γλάστρα.

    Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν είσαι ο Σέρλοκ Χολμς θα βρεις την κρυμμένη χτένα σε 7 δευτερόλεπτα

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ