Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025
More

    «Ώρα της Γης»: Η Αθήνα έσβησε τα φώτα σε εμβληματικά κτίρια για τον πλανήτη που κινδυνεύει – ΦΩΤΟ

    Σε μια συμβολική κίνηση για την προστασία του περιβάλλοντος, η Αθήνα συμμετείχε στην «Ώρα της Γης», σβήνοντας τα φώτα σε εμβληματικά κτίρια και μνημεία της πόλης.

    Η δράση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (22/3) στις 20:30, έδωσε μια διαφορετική εικόνα στην πρωτεύουσα, καθώς η Ακρόπολη, το Δημαρχείο Αθηνών και άλλα σημαντικά σημεία βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

    Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, σβήνοντας τα φώτα σε πολλά από τα κτίριά του, όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά, τα Δημαρχεία της οδού Λιοσίων και Πατησίων, η Τεχνόπολη, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Μουσείο Μαρία Κάλλας και η Εστία των Αθηνών του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε λίγο πριν από τη συσκότιση: «Ώρα της Γης και κλείνουμε σήμερα, στις 20:30 τα φώτα σε δημοτικά κτίρια και συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια να μειώσουμε τους ρύπους, για να κάνουμε περισσότερο πράσινο τον πλανήτη μας και να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της κλιματικής αλλαγής».

    Η «Ώρα της Γης» είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, ως ένα συμβολικό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του πλανήτη. Η συμμετοχή της Αθήνας στην δράση, αναδεικνύει την σημασία που δίνει η πόλη στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ