Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

  Όσοι κατήγγειλαν πλαστές αποδείξεις παίρνουν… μπόνους έως 3.000 ευρώ

  Όσοι κατήγγειλαν πλαστές αποδείξεις παίρνουν… μπόνους έως 3.000 ευρώ

  Επιβράβευση έως 3.000 ευρώ θα λάβουν οι φορολογούμενοι που εντόπισαν πλαστές αποδείξεις μέσω της εφαρμογής appodixi της ΑΑΔΕ.

  Στην περίπτωση που έπειτα από επώνυμη καταγγελία εις βάρος επιχείρησης μέσω της εφαρμογής σάρωσης «QR code appodixi» της ΑΑ∆Ε, που αφορά στοιχεία λιανικής πώλησης, διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος και επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των ταμειακών μηχανών, ο καταγγέλλων λαμβάνει χρηματική επιβράβευση.


  Η χρηματική επιβράβευση ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και σε καμιά περίπτωση δεν υπολείπεται των 100 ευρώ, ούτε υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ. Αν η καταγγελία αφορά περισσότερα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια επιχείρηση, η χρηματική επιβράβευση υπολογίζεται επί του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου με τη μεγαλύτερη αξία.

  Η χρηματική επιβράβευση δεν εμπίπτει σε καμιά κατηγορία εισοδήματος και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, κράτηση, τέλος ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου, φορέων κοινωνικής ασφάλισης, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή τρίτων και είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά τους πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

  Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑ∆Ε, μέσω της εφαρμογής appodixi έχουν γίνει περισσότερες από 166.000 καταγγελίες, με τις 75.000 να είναι επώνυμες και τις 91.000 ανώνυμες.


  Ο Διοικητής της ΑΑ∆Ε Γιώργος Πιτσιλής θα υπογράψει τις πρώτες αποφάσεις με τις οποίες θα επιβραβεύονται οι πολίτες έως το τέλος Μαΐου.

  Οι πρώτοι που θα λάβουν την επιβράβευση είναι φορολογούμενοι που κατήγγειλαν πρατήρια καυσίμων, όπου οι ελεγκτές διαπίστωσαν εν συνεχεία σωρεία παραβάσεων νοθείας καυσίμων και μη διαβίβασης δεδομένων στο σύστημα εισροών – εκροών.
  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ