Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Ό,τι πρέπει να θυμάστε για την δεύτερη σεζόν του Shadow and Bone

    Το άρθρο περιλαμβάνει spoilers από την πρώτη σεζόν του “Shadow and Bone”. Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου στο Netflix.


    Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που το “Shadow and Bone” έκανε το ντεμπούτο του στο Netflix. Η σειρά φαντασίας οκτώ επεισοδίων που βασίζεται στα μυθιστορήματα Grishaverse της Leigh Bardugo επικεντρώνεται σε μια νεαρή γυναίκα στο φανταστικό έθνος της Ravka. Η Alina Starkov (Jessie Mei Li) εμπλέκεται σε μια μάχη που μπορεί να φέρει το τέλος του κόσμου, αφού ανακαλύπτει ότι έχει την ικανότητα να καλεί το φως του ήλιου. Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν καθηλωτικό κόσμο γεμάτο με αξιαγάπητους χαρακτήρες και δραματική δράση. Αλλά έχει επίσης αρκετά περίπλοκη μυθολογία. Έτσι, είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στο πού βρίσκονται τα πράγματα πριν την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν.

    Tι είναι οι Grisha;

    Netflix
    Netflix

    Στο κέντρο του “Shadow and Bone” — και των μυθιστορημάτων “Grishverse” — βρίσκονται οι Grisha. Αυτοί οι χρήστες μαγείας μελετούν αυτό που αποκαλούν «Small Science», που τους επιτρέπει να χειρίζονται διαφορετικά στοιχεία και ουσίες ως μέρος των δυνάμεών τους. Σε αυτόν τον κόσμο, τα παιδιά δοκιμάζονται για να δουν αν έχουν ταλέντο στη Small Science και αν το έχουν, κατατάσσονται στη Second Army. Μοίρα τους είναι να προστατεύουν τους βασιλείς Ravkan. Καθοδηγούνται από τον εξαιρετικά ισχυρό στρατηγό Kirigan και χωρίζονται στους τομείς της εξειδίκευσής τους.

    Corporalki (Order of the Living and the Dead)

    • Healers – Grisha που θεραπεύουν τραυματίες και αρρώστους
    • Heartrenders – Grisha που μπορούν να ελέγχουν/σταματήσουν την καρδιά ατόμων
    • Tailor – Σπάνιοι Grisha που μπορούν να αλλάξουν την μορφή άλλων.

    Etherealki (Order of Summoners)

    • Squallers – Grisha που ελέγχουν και καλούν τον άνεμο
    • Inferni – Grisha που δημιουργούν και ελέγχουν την φωτιά
    • Tidemakers – Grisha που ελέγχουν το νερό και τα σωματίδια του στον αέρα

    Materialki: (Order of Fabrikators)

    • Durasts – Grisha που μπορούν να αλλάξουν την μορφή στερεών
    • Alkemi – Grisha που ελέγχουν και δημιουργούν χημικά

    Ποιος είναι ο General Kirigan/Darkling και είναι ζωντανός;

    Netflix
    Netflix

    Οι Grisha οδηγούνται από τον πιο ισχυρό Grisha από όλους, τον στρατηγό Kirigan (Ben Barnes), ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι απόγονος του Black Heretic που δημιούργησε την εφιαλτική τοποθεσία γνωστή ως Fold. Γεμάτο με βίαια σκιερά πλάσματα γνωστά ως Volcra, ο Black Heretic χρησιμοποίησε τη σκοτεινή μαγεία γνωστή ως merzost για να δημιουργήσει έναν στρατό για να προστατεύσει τους Grisha, αλλά η χρήση του της Small Science ξέφυγε άθελά του και δημιούργησε το Fold. Αργότερα στην 1η σεζόν αποκαλύφθηκε ότι αντί να είναι απόγονος, ο Στρατηγός Kirigan είναι ο ίδιος άνθρωπος. Ενώ ισχυριζόταν ότι ήθελε να καταστρέψει το Fold για να επανορθώσει – επιστρατεύοντας την Alina να τον βοηθήσει – ήθελε πραγματικά να ελέγξει τη νεαρή γυναίκα και τις δυνάμεις της. Είναι σημαντικό ότι οι δυο τους είχαν εμπλακεί ρομαντικά πριν την αναμέτρησή τους στο Fold στο τέλος της 1ης σεζόν. Ενώ η Alina πιστεύει ότι ο Kirigan είναι νεκρός, οι θεατές γνωρίζουν ότι είναι ακόμα ζωντανός και έχει αποκτήσει τη δύναμη να ελέγχει τις σκιές και τα σκιερά τέρατα χάρη στον χρόνο του στο Fold.

    Ποια είναι η Alina Starkov/Sun Summoner;

    Netflix
    Netflix

    Μεγαλώνοντας ως ορφανή στη Ravka, μαζί με τον καλύτερό της φίλο — και ταλαντούχο ιχνηλάτη — Mal (Archie Renaux), η Alina κατέληξε στον First Army, τον ανθρώπινο, χωρίς Grisha τομέα των ενόπλων δυνάμεων. Η δουλειά της ως χαρτογράφος την κράτησε απασχολημένη, αλλά η Alina φρόντισε να συμμετάσχει σε μια αποστολή που ο Mal στάλθηκε σε ένα ταξίδι στο Fold, αλλάζοντας τη ζωή τους για πάντα. Ήταν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης Volcra που η Alina χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στο Sun Summoning. Αλλά η ικανότητα να καλεί τον ήλιο ήταν ένας θρύλος των Ravkan και η Alina τραβήχτηκε αμέσως κοντά στον στρατηγό Kirigan για να τον βοηθήσει να νικήσει το Fold. Αναμφισβήτητα το μόνο άτομο τόσο ισχυρό όσο ο στρατηγός Kirigan, η Alina στην αρχή πίστεψε και έπεσε για τον ηγέτη των Grisha. Ωστόσο, αφού ανακάλυψε την αλήθεια για τον μέντορά της από τη μητέρα του, ενώθηκε ξανά με τον Mal.

    Τι έγινε στο Fold;

    Netflix
    Netflix

    Μετά την επανασύνδεση με τον παιδική της φίλο, η Alina κατευθύνθηκε στην άγρια φύση της Ravka για να βρει το ελάφι της Morozova. Σύμφωνα με τον Darkling, αν η Alina σκότωνε το μυθικό πλάσμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα οστά του για να ενισχύσει τις δυνάμεις της, επιτρέποντάς τους να νικήσουν το Fold. Αλλά όταν η Alina συνάντησε το ελάφι δεν μπόρεσε να το σκοτώσει. Ήταν μια επιλογή που απέδωσε καρπούς, αλλά μόνο μετά την άφιξη του Kirigan, σκοτώνοντας το ελάφι και προσπαθώντας να κάνει την Alina αιχμάλωτή του. Χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του Durast του, David (Luke Pasqualino), ο Kirigan δημιούργησε ένα κολάρο για την Alina από τα κέρατα του ελαφιού για να την ελέγχει. Ή τουλάχιστον αυτό ήταν το σχέδιο. Όταν ο Darkling αποκάλυψε το αληθινό του σχέδιο στην Alina – να επεκτείνει το Fold και να ελέγξει τον κόσμο – συνειδητοποίησε ότι το ελάφι επιλέγει σε ποιον θα δώσει δυνάμεις και ετσί εκείνη μπόρεσε να συνδεθεί μαζί του και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της για να σταματήσει τον Darkling, αλλά όχι πριν από το Fold μεγαλώσει κι άλλο.

    Τι συνέβη στην ομάδα των Crows;

    Netflix
    Netflix

    Στη σειρά βιβλίων δεν εμφανίστηκαν μέχρι το spin-off duology που ξεκίνησε με το “Six of Crows”, αλλά ο Kaz Brekker (Freddy Carter), ο Jesper Fahey (Kit Young) και ο Inej Ghafa (Amita Suman) είχαν βασικούς ρόλους στην πρώτη σεζόν. Αυτό σήμαινε ότι η ιστορία τους παρέκκλινε από τη ληστεία που τους εισήγαγε για πρώτη φορά στα βιβλία. Αντίθετα, στην πρώτη σεζόν τους ανατέθηκε να κλέψουν την Sun Summoner. Φυσικά, η ομάδα με την καρδιά του χρυσού δεν στράφηκε τελικά ενάντια στη νεαρή κοπέλα, αλλά βοήθησε αυτήν και τον Mal να δραπετεύσουν. Καθώς τελείωσε η σεζόν, οι Crows πήγαν πίσω στο Barrel. Η γεμάτη εγκλήματα πόλη που αποκαλούν σπίτι είναι ο επόμενος προορισμός τους, καθώς πρέπει να ανακτήσουν τη βάση τους, το Crow Club. Ο Kaz είχε νωρίτερα διαπραγματευτεί το Club για την ελευθερία της Inej. Αλλά χάρη σε ένα γενναιόδωρο δώρο από την Alina, ο Kaz είναι σίγουρος ότι μπορούν να πάρουν ξανά πίσω το κλαμπ τους.

    Πού πάνε ο Mal και η Alina;

    Netflix
    Netflix

    Η σεζόν τελείωσε με την αποκάλυψη ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η Sun Summoner που τώρα είναι γνωστή ως Sun Saint πέθανε στο Fold. Δεν είναι επίσης σαφές εάν οι άνθρωποι εκτός του Fold καταλαβαίνουν ή όχι ότι η Alina δεν ήταν σε σύγκρουση με τον Darkling, και αντ’ αυτού δούλευε μαζί του για να επεκτείνει το Fold στην Ανατολική Ravka. Σε ένα εντυπωσιακό επίτευγμα για μια σειρά οκτώ επεισοδίων με ένα σωρό νέους χαρακτήρες, το φινάλε τελειώνει σχεδόν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το βιβλίο με τον Mal και την Alina στην πλώρη ενός πλοίου για να ζήσουν μια μυστική και ειρηνική ζωή μαζί. Αλλά όπως ίσως μαντέψατε βλέποντας ότι υπάρχει άλλη μια σεζόν και πολλά περισσότερα βιβλία, αυτό το σχέδιο δεν πρόκειται να λειτουργήσει για το αγαπημένο ζευγάρι.

    Πρόδωσε η Nina τον Matthias;

    Netflix
    Netflix

    Μερικά από τα καλύτερα – και μερικές φορές πιο δύσκολα να τα ακολουθήσεις – πράγματα του “Shadow and Bone” είναι οι πολλαπλές ιστορίες και το απέραντο cast των Grisha. Υπήρχαν σημαντικοί χαρακτήρες που συναντήσαμε σε μικρές στιγμές που θα παίξουν στη δεύτερη σεζόν, όπως η Genya (Daisy Head), ο Grisha Tailor που έγινε φίλος και πρόδωσε την Alina και ο David, ο Durast που της έκανε το κολάρο. Συναντήσαμε επίσης έναν άλλο βασικό μελλοντικό παίκτη στην άλλοτε πιστή Zoya (Sujaya Dasgupta), την Grisha που τελικά βοήθησε την Alina και τον Mal στο Fold ενάντια στον Darkling. Αλλά οι δύο από τους σημαντικότερους χαρακτήρες της σειράς που δεν αλληλεπιδρούσαν ποτέ με το κύριο cast μας ήταν η Nina (Danielle Gilligan) και ο Matthias (Calahan Skogman). Η πρώτη ήταν μία Hearttrender που κυνηγήθηκε και αιχμαλωτίστηκε από τον δεύτερο. Το ειδύλλιο μεταξύ της Grisha και του κυνηγού μαγισσών είναι μια αγαπημένη ιστορία των θαυμαστών που ζωντάνεψε πολύ όμορφα στην σειρά. Αλλά καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη σεζόν, το ζευγάρι χωρίστηκε από τη μοίρα αφού η Nina κατηγόρησε ψευδώς τον Matthias ότι ήταν δουλέμπορος. Αν και φαινόταν σαν προδοσία, το έκανε για να του σώσει τη ζωή καθώς ερχόταν η First Army και θα είχαν σκοτώσει τον κυνηγό μαγισσών όταν τον έβλεπαν. Όπως είναι λογικό, ο Matthias δεν νοιαζεται για το σκεπτικό της και η φυλάκισή του άφησε τη Nina αποκαρδιωμένη και σε μια νέα αποστολή που πιθανότατα θα διαμορφώσει τη δεύτερη σεζόν.

    Ορίστε! Όλα όσα πρέπει να θυμάστε πριν δείτε το “Shadow and Bone Season 2”

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ