Τα νηστίσιμα μπισκότα με πορτοκάλι είναι μια υπέροχη επιλογή για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας, κατά τη διάρκεια της νηστείας. Ακολουθεί μια εύκολη και νόστιμη συνταγή. Χρησιμοποιήστε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα για πιο έντονη γεύση.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (350°F).
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα (αν χρησιμοποιούμε).
- Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του ελαιόλαδου, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια.
- Τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
- Πατάμε ελαφρά τα μπαλάκια με το χέρι μας, για να τα ισιώσουμε.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά, πριν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Σερβίρουμε τα μπισκότα σκέτα ή τα συνοδεύουμε με ζεστό ρόφημα.