Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ενημερωτική εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

    Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Ενημερωτική εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα

    Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» τη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

    Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 19.00

    Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

    [ad id=”6783″]

    ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.

    Κύπρος – ένα νησί που βρίσκεται στο σταυροδρόμι 3 ηπείρων.

    Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου, που με ταχύτατους ρυθμούς έχει αναδειχτεί σε ένα διεθνές κέντρο σπουδών, προσφέροντας σήμερα περισσότερα από 100 συμβατικά και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών πτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, σε περισσότερους από 8.000 φοιτητές.

    Παγκόσμιο στη φιλοσοφία του, το πανεπιστήμιο φιλοξενεί φοιτητές από όλο τον κόσμο, σε ένα πολυπολιτισμικό και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό περιβάλλον.

    Σπουδές σε μια χώρα φιλόξενη σαν την Ελλάδα.

    Επένδυση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό για εξαιρετική εμπειρία φοιτητικής ζωής.

    Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει στους φοιτητές του την αυθεντική εμπειρία μιας ευρωπαϊκής πανεπιστημιούπολης.

    Οι υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις από 17 ανεξάρτητα κτήρια εκπαίδευσης, με άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, άνετα αμφιθέατρα και άλλους ειδικούς χώρους διδασκαλίας,  βιβλιοθήκη καφετέρια, εστιατόριο, γυμναστήριο και κινηματογράφο, μαζί με μια σειρά από δραστηριότητες όπως φοιτητικές λέσχες, αθλητισμός, σεμινάρια και δημόσιες διαλέξεις, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού και την περίφημη κυπριακή φιλοξενία, διαμορφώνουν τις σπουδές εδώ σε ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής – ένα εξαιρετικό περιβάλλον που συνδυάζει τη μάθηση με τη ψυχαγωγία.

    To UFIT Fitness Centre του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα γυμναστήρια της Λευκωσίας. Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο άρτια εξοπλισμένα κέντρα υγείας στην Κύπρο και παρέχει στους φοιτητές εξαιρετικές υπηρεσίες κάτω από την επιστημονική παρακολούθηση εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο της άθλησης και της υγείας.

    Ένα πανεπιστήμιο εφάμιλλο των κορυφαίων του ευρωπαϊκού Βορρά, σε μια χώρα με 300 ημέρες ήλιο.

    Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με σειρά από ευρωπαϊκές και διεθνείς βραβεύσεις, προσφέρει σήμερα ένα μεγάλο εύρος από σύγχρονα πεδία σπουδών, ανάμεσα στα οποία ΝΟΜΙΚΗ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και 40 ακόμη σύγχρονες ειδικότητες, και πρωτοποριακά προγράμματα στους τομείς των Επιστημών Ζωής και Υγείας, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Κέντρο  

    Η Ιατρική Σχολή, η οποία στεγάζεται σε δικές της υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, συνεχίζει την πρωτοποριακή συνεργασία με το St George’s, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ένα από τα διαπρεπέστερα πανεπιστήμια στον τομέα της Ιατρικής, το οποίο για πρώτη φορά δημιούργησε τέτοια συνεργασία εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ιατρική Σχολή προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο (οι περισσότεροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, αλλά και από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως επίσης και από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), υλοποιώντας στην πράξη το στόχο μετατροπής της Κύπρου σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο. Φέτος, αποφοίτησε η δεύτερη σειρά φοιτητών της Σχολής.

    Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει πτυχίο Ιατρικής MD (Doctor of Medicine) που απευθύνεται σε τελειόφοιτους Λυκείου. Το εξαετές πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί τα πρότυπα διαπίστευσης του Συνδέσμου Ιατρικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Επίσης προσφέρεται και Διδακτορικό Πρόγραμμα στις Ιατρικές Επιστήμες (PhD in Medical Sciences).

    Τα προγράμματα Επιστημών Ζωής & Υγείας εμπλουτίζονται με άλλους συγγενικούς κλάδους όπως η Αθλητική Διατροφή/Διαιτολόγια και Διατροφική Παρέμβαση (MSc), η Σύγχρονη Νοσηλευτική (MSc), οι Βιοϊατρικές Επιστήμες (ΜSc), η Φαρμακευτική (BSc), η Βιολογία του Ανθρώπου (BSc),  και η Φυσικοθεραπεία (BSc).

    Πρωτοπόρα Προγράμματα

    Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καινοτομεί με τη δημιουργία του πρώτου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Ψηφιακό Νόμισμα (MSc in Digital Currency) παγκοσμίως. Οι πρώτοι ειδικοί στον τομέα του Ψηφιακού Νομίσματος αποφοίτησαν φέτος, εξοπλισμένοι με υψηλού επιπέδου γνώσεις στον τομέα τους.

    Με γνώμονα τις ανάγκες της οικονομίας, και θέλοντας να υποστηρίξει τα επαγγέλματα του μέλλοντος, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εισήγαγε, μεταξύ άλλων, Πτυχίο (BSc), Μεταπτυχιακό (MSc), καθώς και Διδακτορικό (PhD) στη Μηχανική Ενέργειας, Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το καινοτόμο Προπτυχιακό Πρόγραμμα (BSc) στη Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων/ Υδρογονανθράκων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εκπαιδεύει και να προετοιμάζει κατάλληλα τα μελλοντικά στελέχη της ανερχόμενης βιομηχανίας υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

    Ανάπτυξη στους Τομείς του Πολιτισμού

    Στους τομείς των Τεχνών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει εισαγάγει τα πρώτα Πτυχία (BA) Καλών Τεχνών και Χορού στην Κύπρο. Η δημιουργία ειδικότητας στον Κινηματογράφο και τη Δημιουργική Παραγωγή, στο πλαίσιο του Πτυχίου (BA) στη Ψηφιακή Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι επίσης ένα καινούριο βήμα για τον εμπλουτισμό του τομέα των Τεχνών. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κύπρο, το οποίο προσέφερε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Μουσική (MMus) και την Αρχιτεκτονική (MA).

    Σπουδές Εξ Αποστάσεως (Distance Learning)

    Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά από προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει διακριθεί με την πιστοποίηση “UNIQUe” για την ποιότητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα στην Ηλεκτρονική Εκπαίδευση (EFQUEL). Το Πανεπιστήμιο, επίσης, έχει διακριθεί με την πιστοποίηση “E-xcellence” από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Εξ Αποστάσεως Πανεπιστημιακή Διδασκαλία (EADTU).

    Συνεχείς Επιτυχίες

    Το Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής στεγάζεται από το 2010 σε δικές του εγκαταστάσεις, στο Architecture Research Centre (ARC), έναν πολύ ζωντανό και ευέλικτο χώρο. Το κτήριο έχει διακριθεί σε αρκετές εκθέσεις αρχιτεκτονικής, καθώς έχει λάβει ειδική αναφορά σε σημαντικές δημοσιεύσεις και παγκόσμιες βραβεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στον Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό “Mies Van Der Rohe”. Πρόσφατα, επιλέχθηκε από τον Ιταλικό Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Κριτικής και το διεθνές περιοδικό “Α10”, ως το κτήριο/αρχιτεκτονικό έργο που εκπροσωπεί την Κύπρο, μαζί με ακόμα 37 κτήρια/ έργα από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων της φετινής Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι φοιτητές του προγράμματος έχουν λάβει από το 2013, 30 διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς Αρχιτεκτονικής.

    Σύνδεση με τη διεθνή αγορά εργασίας, σε μια χώρα που μιλά τη γλώσσα σου.

    Ευκαιρίες για Διεθνή Εμπειρία και Πρακτική Εξάσκηση

    Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας γνωρίζει σε βάθος και τους κανόνες της αγοράς. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ίδρυμα λειτουργεί στα πλαίσια της δυναμικής Κυπριακής Οικονομίας, ένα πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι σημαντική εγγύηση για επιτυχή πρόσβαση στην κυπριακή, ελληνική και διεθνή αγορά εργασίας.

    Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει σε προγράμματα κινητικότητας/ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus+) με διεθνή πανεπιστήμια, δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν την κουλτούρα άλλων χωρών για ένα τετράμηνο ή για ένα χρόνο, στο πλαίσιο των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

    Δίνεται, επίσης, η ευκαιρία εργοδότησης στο εξωτερικό με σκοπό την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας.

    Eπαγγελματική Αναγνώριση

    Όλα τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι άρτια σχεδιασμένα σε στενή συνεννόηση με όλους τους ενδιαφερόμενους εταίρους και αρμόδιους επαγγελματικούς φορείς. Έτσι, διασφαλίζεται η εναρμόνιση των προγραμμάτων με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, ενώ ταυτόχρονα πληρούνται όλες οι απαιτήσεις των αρμόδιων επαγγελματικών φορέων. Τα προγράμματα αξιολογούνται από τους αρμόδιους επαγγελματικούς συνδέσμους, διασφαλίζοντας έτσι τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. Το πενταετές Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής είναι αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Directive 2005/36/EC), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το δικαίωμα εργασίας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Το Πτυχίο Φαρμακευτικής είναι εγκεκριμένο από το Συμβούλιο Φαρμακευτικής με δυνατότητα συνέχισης μεταπτυχιακών σπουδών. Είναι επίσης, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Σχολών. Το Πτυχίο Λογιστικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπορεί να εξασφαλίσει τις μέγιστες απαλλαγές από τις εξετάσεις του Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), καθώς και από το Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) αντίστοιχα.

    Κορυφαίο Ακαδημαϊκό Προσωπικό

    Το διεθνές διδακτικό και ερευνητικό διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αποτελείται από περισσότερους από 200 καθηγητές, διασφαλίζοντας έτσι ένα ποιοτικό περιβάλλον μάθησης. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, έχει να επιδείξει ένα πρωτοποριακό έργο, το οποίο κάθε χρόνο ενισχύεται με ερευνητικά κονδύλια από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν μεταφέρει απλά την καινοτόμο γνώση στο διδακτικό περιβάλλον, αλλά την αναδεικνύει μέσω σημαντικών ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και εκτενών συνεργασιών με επαγγελματικούς φορείς και επιχειρήσεις. Το σύστημα αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων U-Multirank τοποθετεί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ψηλά στη λίστα κατάταξης σε ό,τι αφορά τους τομείς της διδασκαλίας/ μάθησης, της διεθνοποίησης, καθώς και της διασύνδεσης με την κοινωνία και τις επιχειρήσεις.

    Η Έρευνα ως Βασικός Πυλώνας

    To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι συνδεδεμένο με έναν μεγάλο αριθμό ερευνητικών κέντρων, όπως το Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων (ΚΕΔΥ), το Ινστιτούτο Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΙΜΜΕ), το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ), το Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (RUBSI), το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), το Κέντρο Πράσινης Ανάπτυξης και Ενεργειακής Πολιτικής (CGD), καθώς και το Κέντρο για την προώθηση της Έρευνας και την Ανάπτυξη της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (CARDET). Συμμετέχει, επίσης, στο δίκτυο ερευνητικών προγραμμάτων και εταιρειών “Vision 2020”. Στο πλαίσιο αυτό, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συμμετέχει στο ερευνητικό έργο “Horizon 2020 Human Brain”, πρόγραμμα με προϋπολογισμό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

    Ηγετικός ρόλος

    Μέσω των πιο πάνω, αλλά και πολλών άλλων πρωτοβουλιών (π.χ. διεθνή συνέδρια, ανοικτές διαλέξεις, εκδόσεις), το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει καθιερώσει έναν ηγετικό ρόλο ανάμεσα στα πανεπιστήμια της ευρύτερης περιοχής, αναβαθμίζοντας συνεχώς την όλη του προσφορά, προωθώντας τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης. Σήμερα θεωρείται ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Μεσογείου.

    Διακρίσεις και Επιτεύγματα

    • Πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Συσσώρευσης και Μεταφοράς Μονάδων – European Credit Transfer System (ECTS Label)
    • Παράρτημα Διπλώματος (Diploma Supplement Label)
    • Μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων – European University Association (EUA)
    • Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης – European Association for Higher Education (EURASHE)
    • Πιστοποίηση «E-xcellence» από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την εξ αποστάσεως Πανεπιστημιακή Διδασκαλία (EADTU)
    • Πιστοποίηση «UNIQUe» για την ποιότητα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για την Ποιότητα στην Ηλεκτρονική Εκπαίδευση (EFQUEL)
    • Μέλος πρωτοπόρας πλατφόρμας ερευνητικών προγραμμάτων και εταιρειών «Vision 2020»
    • Έδρα UNESCO σε θέματα Πολυπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Ειρήνης
    • Συμμετοχή στο σύστημα αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων U-Multirank
    • Κέντρο Αριστείας Jean Monnet
    • Χρυσό Μετάλλιο «Αριστεία στην Επιχειρηματική Ηθική» (European Business Ethics Network – EBEN)
    • «Αναγνώριση για την Αριστεία» (Recognised for Excellence) με διάκριση πέντε αστέρων (European Foundation for Quality Management – EFQM)
    • Διεθνές Πρότυπο Πιστοποίησης «Investors in People», σε αναγνώριση των προγραμμάτων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού
    • Βραβείο «Αριστεία στις Υπηρεσίες Εκπαίδευσης» από τον Οργανισμό Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Μεσογείων 265

    15451 Νέο Ψυχικό

    Αθήνα, Ελλάδα

    Τηλ: 8011002345, +30 210 6748293

    www.unic.ac.cy

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ