Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

  «Παράκρουση» για ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα ή κοντά σε δάση: Το ασφυκτικό πλαίσιο, οι υπόχρεοι και τα πρόστιμα

  «Παράκρουση» για ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα ή κοντά σε δάση: Το ασφυκτικό πλαίσιο, οι υπόχρεοι και τα πρόστιμα

  Τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας αφορούν στην πρόσβαση στο ακίνητο, στη δημιουργία ζωνών προστασίας, στην αποθήκευση υλικών, στον τακτικό καθαρισμό και στην εκπόνηση Σχεδίου Προετοιμασίας Εκκένωσης.

  Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται εντός ή κοντά σε δάση, η υποχρέωση για την τήρηση μέτρων πυροπροστασίας μέσα σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που καθορίζεται από την ερμηνευτική εγκύκλο για την «εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων», που εξέδοσε την Παρασκευή το ΥΠΕΝ.


  Ετσι, έως τις 31 Μαρτίου θα πρέπει τεχνικός επιστήμονας να συντάξει έντυπο αξιολόγησης επικινδυνότητας και τεχνική έκθεση με βάση την οποία καθορίζονται συγκεκριμένα μέτρα προστασίας ανάλογα με τη ζώνη επικινδυνότητας που βρίσκεται το κάθε ακίνητο. Και στη συνέχεια θα πρέπει έως το τέλος του Απριλίου να έχει κατατεθεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων δήλωση εφαρμογής των μέτρων πυρασφαλείας του ακινήτου τους. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται με πρόστιμα από 250 ευρώ ανάλογα με το τετραγωνικό και τη ζώνη επικινδυνότητας στην οποία βρίσκονται.

  Διαβάστε τους υπόχρεους, τα μέτρα και τα πρόστιμα στο ienergia.gr

   

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ