Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

  Pass για ψυχολόγο στην Ιταλία

  Τα pass δεν είναι ελληνική… ανακάλυψη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει διαφόρων ειδών στα μέρη μας. Aπό «fuel pass», ως «βόρεια Εύβοια pass». Στην Ιταλία προχώρησαν στο pass για ψυχολόγο.

  Από χθες στη γειτονική χώρα άνοιξε η πλατφόρμα για να ζητήσουν οι δικαιούχοι το μπόνους για την κάλυψη του κόστους των συνεδριών ψυχοθεραπείας.

  Η συνεισφορά στοχεύει στη στήριξη του κόστους των συνεδριών ψυχοθεραπείας με στόχο την παροχή ψυχολογικής βοήθειας σε πολίτες που, κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid και της συναφούς οικονομικής κρίσης, έχουν δει την κατάστασή τους να επιδεινώνεται όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

  Έως 1.500 ευρώ ανά άτομο

  Το pass έχει μέγιστο ποσό τα 1.500 ευρώ ανά άτομο, αναγνωρίζεται μόνο μία φορά για κάθε έτος και για την αποδοχή της αίτησης υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: διαμονή στην Ιταλία και εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες ευρώ.

  Με αξία ΙΣΕΕ κάτω των 15.000 ευρώ καταβάλλεται το ποσό της παροχής, έως 50 ευρώ για κάθε συνεδρία, μέχρι το καθορισμένο ανώτατο ποσό των 1.500 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

  Με αξία εισοδήματος μεταξύ 15 και 30 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο, το ποσό του επιδόματος, έως 50 ευρώ για κάθε συνεδρία, καταβάλλεται μέχρι το ανώτατο ποσό που ορίζεται στα 1.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

  Τέλος, με αξία ISEE που υπερβαίνει τις 30 χιλιάδες και δεν υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες ευρώ, καταβάλλεται το ποσό της παροχής, έως 50 ευρώ για κάθε συνεδρία, μέχρι το ανώτατο ποσό που έχει καθοριστεί στα 500 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

  Σύμφωνα με την έκθεση των ψυχολόγων στην Ιταλία υπάρχουν 5 εκατομμύρια πιθανοί ασθενείς που δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους για πρόσβαση στη θεραπεία. Οι γυναίκες και οι κάτω των 35 ετών είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ