Οι σούβλες έχουν πάρει φωτιά πριν καλά καλά ξημερώσει στο χωριό Καμίνια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα, εκεί όπου το κρεοπωλείο του Κωνσταντίνου Πήττα έχει μετατραπεί σε πραγματικό… «στρατηγείο» για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία για το Πάσχα.
Στο σημείο ψήνονται περισσότερα από 90 αρνιά και 50 κοκορέτσια, σε ένα εντυπωσιακό πασχαλινό σκηνικό που μαγνητίζει βλέμματα – και ορέξεις.
Η δουλειά δεν έχει σταματημό από το πρωί, με τον κ. Πήττα να δένει ασταμάτητα αρνιά μπροστά στις κάμερες του Open και της εκπομπής «Τώρα Μαζί».
Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση με βαθιές ρίζες, καθώς είναι ήδη η τέταρτη γενιά που συνεχίζει την παράδοση.
«Η δουλειά δεν σταματάει εδώ και ημέρες», λέει χαρακτηριστικά, ενώ αποκαλύπτει ότι το πραγματικό τρέξιμο ξεκίνησε από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
«Είμαστε όλη νύχτα εδώ, για να τα δέσουμε, να τα ετοιμάσουμε για να μπουν στις σούβλες. Και αυτά και εκείνα που είναι για το σπίτι».
Η διαδικασία μόνο εύκολη δεν είναι. Χρειάζεται τέχνη, εμπειρία και φυσικά πολύς κόπος. «Είναι αρκετά δύσκολη, έχει πολλή κούραση, αλλά έχουμε πελάτες χρόνια και πρέπει να τους εξυπηρετήσουμε όλους», λέει ο κ. Πήττας.
Για να δεθούν 90 αρνιά απαιτείται χρόνος, προσοχή και ακρίβεια – πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία που όμως πολλοί προτιμούν να αναθέσουν σε κάποιον πιο ειδικό.