Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Πειθαρχικό για εκπαιδευτικό επειδή άσκησε κριτική στον πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας !

    Μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία, ο εκπαιδευτικός Νεκτάριος Χατζηανδρέου που υπηρετεί σε σχολείο του Πειραιά ειδοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ότι πρόκειται να περάσει πειθαρχικό.

    Την ίδια μέρα άλλοι έξι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν σε σχολεία του Πειραιά κλήθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της ΔΔΕ Πειραιά να παραλάβουν παραπεμπτικά σε πειθαρχικό.

    Ο Νεκτάριος Χατζηανδρέου θα ελεγχθεί πειθαρχικά, γιατί σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απηύθυνε σε συναδέλφους του ασκούσε κριτική στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση την ημέρα που κατέρρευσε η Τράπεζα Θεμάτων. Το μήνυμα προωθήθηκε από κάποιον παραλήπτη στη ΔΔΕ και ακολούθησε η παραπομπή. Ο εκπαιδευτικός εκτός από “αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη συμπεριφορά” χρεώνεται και “κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής”.

    «Παραπέμπομαι στο πειθαρχικό διότι σχολίασα δηκτικά την εγκύκλιο Κόπτση, την επομένη της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων, “άσκησα κακόβουλη κριτική” στο πρόσωπο του –σ.σ. πρώην, πλέον– γενικού γραμματέα και επέδειξα “ανάρμοστη, αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά”. Ασκησα πολεμική στη στάση του Α. Κόπτση που, ως εφαρμοστής της πολιτικής του υπουργείου, απηύθυνε επιτακτικό λόγο στις σχολικές μονάδες, χωρίς να δείχνει ότι αναγνωρίζει τις ευθύνες τής διοίκησης για έλλειψη σχεδίου σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος. Μέμφθηκα τον αυταρχικό και απειλητικό τρόπο, όπως έχει φανεί από τα κατά καιρούς έγγραφά του, με τον οποίο απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα. Θεωρώ, πάντως, απαράγραπτη την ελευθερία λόγου και άσκησης κριτικής προς την προϊσταμένη πολιτική ηγεσία. Πέρα απ’ αυτό, φρονώ ότι όσα μου καταμαρτυρούνται έχουν προσχηματικό χαρακτήρα, με σκοπό τη φίμωση κάθε φωνής που δεν εγγράφεται στο κυβερνητικό αφήγημα και στο αυταρχικό – κατασταλτικό στιλ διοίκησης».

    Για πολλοστή φορά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά βάζει στο στόχαστρο τους εκπαιδευτικούς, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, επιδιώκοντας να αναγορεύσει τα σχολεία της ΔΔΕ Πειραιά σε περιοχή απαγορευμένης συνδικαλιστικής δράσης. Μετά τις τόσες διώξεις εκπαιδευτικών και μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ και τη διαβόητη διημερίδα για διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, προχωράει σε νέο επίπεδο: Επιχειρεί να ποινικοποιήσει ακόμα και την προσωπική γνώμη!

    Ανησυχητικά πράγματα για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για τη δημοκρατία την ίδια!

    Πηγή: alfavita.gr

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ