X
Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
More

    Πέντε προσφορές για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

    Πέντε προσφορές για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

    Υποβλήθηκαν πέντε δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής (51%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. (ΟΛΛ Α.Ε.), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπερταμείου/Growthfund.

    Ειδικότερα, δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

    • Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – CELESTYAL.
    • Κοινοπραξία ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. – BEAUFORT SEA SHIPPING CORPORATION – NEWSPHONE HELLAS S.A.
    • Κοινοπραξία OLYMPIC MARINE S.A. – CRUISE TERMINAL INVESTMENT LIMITED SARL.
    • ISRAEL SHIPYARDS INDUSTRIES LTD.
    • JET PLAN SHIPPING CΟ LTD.

    Η υποβολή των προσφορών αποτελεί σημαντικό βήμα στη διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του τρίτου μεγαλύτερου λιμένα της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής του προοπτικής και την αναβάθμιση των υποδομών του, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και το δημόσιο συμφέρον.

    Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε μελλοντική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.



    Μακρο-οικονομία

    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    spot_img

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ