Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα

    Τι αλλάζει στη ζωή μας με πλαστικό χρήμα και αφορολόγητο

    Σε ποιους φορολογούμενους θα δοθούν επιπλέον κίνητρα

    Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις διατάξεις για το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη η οποία δεν αφορά μόνο αδήλωτα εισοδήματα αλλά φορολογητέα ύλη παρελθόντων ετών και ουσιαστικά πρόκειται για νέου τύπου περαίωση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

    [ad id=”6783″]

    Ειδικότερα με τροπολογίες στο νομοσχέδιο:

    • Η οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων αντικαθίστανται με τις λέξεις «Οικειοθελής αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών». Επίσης η καταβολή της οφειλής για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση γίνεται εφάπαξ εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου, του τέλους ή της εισφοράς ενώ ο οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών μέχρι την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής.
    • Αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα. Εξαιρούνται οι φορολογούμενοι άνω των 70 ετών και τα άτομα με αναπηρία από 80% και άνω και όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση που φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή υπηρεσία και συντάξεις.
    • Στις πληρωμές με πλαστικό χρήμα που εξασφαλίζουν την έκπτωση φόρου περιλαμβάνονται και οι δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή του Ε.Ο.Χ.
    • Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι εξαιρούμενες δαπάνες και άλλες κατηγορίες φορολογούμενων που εξαιρούνται από την υποχρέωση πραγματοποίησης των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
    • Επιπλέον κίνητρα θα δοθούν στους φορολογούμενους που υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα ποσοστά ελάχιστης δαπάνης με πλαστικό χρήμα.
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ