Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
More

    Πιστεύετε ότι η Γη είναι επίπεδη; – Κάποιος θέλει να σας στείλει στο Διάστημα και να σας διαψεύσει μια και καλή

    Ένας άνθρωπος είχε μια λαμπρή ιδέα για να τελειώσει οριστικά η συζήτηση για την επίπεδη Γη, και όχι αυτό δεν περιλαμβάνει το να ρίξει τους υποστηρικτές της από την ανύπαρκτη άκρη της.

    Τώρα, παρ’ όλα τα επιστημονικά άλματα που έχουμε κάνει ως κοινωνία, υπάρχουν ακόμα κάποιες συζητήσεις από τις οποίες δεν μπορούμε να ξεφύγουμε.

    Παρόλο που έχουμε πάει στο Διάστημα και έχουμε ανακτήσει δεκάδες δεδομένα για τον πλανήτη μας και για το ηλιακό σύστημά μας, κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν πειστεί.

    Το 2021, ένας άντρας είχε την πιο εξωπραγματική ιδέα για να μετατρέψει τους υποστηρικτές της επίπεδης Γης (flat earthers) σε… πιστούς. Ενώ κάποιος θα τους έδειχνε πολύ απλά φωτογραφίες της NASA, οι οποίες φυσικά θα θεωρούνταν ψεύτικες ή παραποιημένες, ο Marc Gauld ισχυρίστηκε ότι είχε την τέλεια λύση.

    «Αυτή η εκστρατεία έχει σκοπό να αποδείξει στους flat earthers μια για πάντα ότι η Γη είναι στρογγυλή!»

    Επέμεινε ότι ένας από τους flat earthers έπρεπε να σταλεί στο Διάστημα, να δει με τα ίδια του τα μάτια ότι η Γη είναι σφαιρική και ενδεχομένως να το διαδώσει και στην υπόλοιπη κοινότητα.

    Η συγκέντρωση χρημάτων

    Για να χρηματοδοτήσει αυτό το πολύ ακριβό ταξίδι, ο Gauld ξεκίνησε ένα GoFundMe και εξήγησε το σκεπτικό του.

    «Αυτή η εκστρατεία έχει σκοπό να αποδείξει στους flat earthers μια για πάντα ότι η Γη είναι στρογγυλή! Αυτή τη στιγμή χρειάζονται 250.000 δολάρια για να εξασφαλίσει κανείς θέση σε μια πτήση της Virgin Galactic και να μπει σε τροχιά γύρω από τη Γη.

    »Αν οι υποστηρικτές της επίπεδης Γης θέλουν πραγματικά να αποδείξουν τη θεωρία τους, τότε θα περίμενα οι περισσότερες δωρεές να προέρχονται από την κοινότητά τους», έγραψε ο Gauld.

    Το σχέδιο τελικά ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας Covid-19.

    Η αποτυχία

    Ο Gauld ήλπιζε τότε να φτάσει ένας flat earther στο Διάστημα τα επόμενα δύο χρόνια.

    «Μόλις συγκεντρωθούν τα κεφάλαια, θα πραγματοποιήσω μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων που θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι θέλουν να βρεθούν στο Διάστημα» είπε.

    «Ένας τυχερός flat earther θα επιλεγεί για να απογοητεύσει τους υπόλοιπους. Σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτό, καθώς είναι στο όνομα της επιστήμης και θα διαψεύσει ή θα αποδείξει επιτέλους τη θεωρία της επίπεδης Γης και θα μπορέσουμε επιτέλους να την αφήσουμε στην άκρη!», πρόσθεσε.

    Δυστυχώς, το GoFundMe του Gauld  έκλεισε με τη συγκέντρωση μόνο 345 δολαρίων.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ