Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ποιες τροφές μας κρατούν ζεστούς στο κρύο;

     

    Ποιες τροφές μας κρατούν ζεστούς στο κρύο;


    Ο χειμώνας έχει μπει για τα “καλά” και το κρύο τις τελευταίες μέρες εντείνεται μέρα με τη μέρα με τις θερμοκρασίες σε πολλά μέρη της χώρας να είναι κάτω από μηδέν. Πολλοί είναι οι τρόποι που χρησιμοποιούνται για την διατήρηση και την αύξηση της θερμοκρασίας ώστε να υπάρξει ανοχή στο κρύο.

    Αν δεν θέλετε φυσικά να κυκλοφορείτε ντύμενοι με αμέτρητα ρούχα ή να μην κλείνετε ποτέ τη θέρμανση στο σπίτι σας, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ζεσταθείτε. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποιες τροφές που με ορθή κατανάλωση μπορούν να σας βοηθήσουν να ζεσταθείτε λίγο παραπάνω τις κρύες μέρες του χειμώνα.

    Δείτε τις τροφές που μας κρατούν ζεστούς στο κρύο:

    Σούπες

    Είναι ιδανικές σε καθημερινή κατανάλωση τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς είναι ένα γεύμα με χαμηλό θερμιδικό φορτίο, πλούσιες σε νερό που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού και μπορεί να αποτελεί πρώτο πιάτο συνοδευτικά ή κυρίως γεύμα όταν περιέχει κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, ή φασόλια.

    Καυτερά μπαχαρικά

    Ενισχύουν τον βασικό μεταβολισμό μέσω της αύξησης των καύσεων λόγω της αυξημένης θερμογεννετικής δράσης τους.

    Αποξηραμένα φρούτα- δαμάσκηνα, σύκα, ξηροί καρποί και σταφίδες

    Αποδίδουν συμπυκνωμένη μορφή ενέργειας κρατώντας τα επίπεδα των καύσεων σταθερά με αποτέλεσμα τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας του οργανισμού.

    Αλκοόλ

    Προσθέστε στη διατροφή σας καθημερινά μικρή έως μέτρια ποσότητα αλκοόλ, που αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα ποτήρι κρασί ή ένα κουτάκι μπύρας.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ