Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  Με ποιο χέρι πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα του αυτοκινήτου – Το λάθος που μπορεί να μας κοστίσει ακριβά

  Όπως είναι γνωστό, τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα προκαλούνται όταν τα οχήματα βρίσκονται εν κινήσει και αποτελούν απότοκο μιας εσφαλμένης ενέργειας πίσω από το τιμόνι, ή μιας οδικής παράβασης.

  Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες περιπτώσεις που γενεσιουργός αιτία ενός δυσάρεστου οδικού συμβάντος μπορεί να είναι μια λάθος κίνηση του οδηγού ενός επιβάτη ενός αυτοκινήτου, όταν αυτό είναι σταθμευμένο.

  Συγκεκριμένα, πολλοί οδηγοί έχουν την συνήθεια -μόλις ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό τους- να ανοίγουν την πόρτα, προκειμένου να αποβιβαστούν, με το αριστερό τους χέρι.

  Ένα λάθος που πολλοί οδηγοί κάνουν και μπορεί να αποβεί μοιραίο

  Χρησιμοποιώντας, ωστόσο, το αριστερό τους χέρι για το τράβηγμα του χερουλιού και το σπρώξιμο της πόρτας, προλειαίνουν το έδαφος για την τέλεση ενός δυσάρεστου οδικού συμβάντος.

  Αυτό, διότι προβαίνοντας στην παραπάνω κίνηση είναι αδύνατο να στρίψουν το σώμα τους προς τα αριστερά και το βλέμμα τους προς τα πίσω, και επομένως είναι σχεδόν ανέφικτο να ελέγξουν με την προσήκουσα προσοχή αν έρχεται από πίσω ένα ποδήλατο, μία μοτοσικλέτα ή ένα άλλο αυτοκίνητο.

  Επομένως, ενέχει ο κίνδυνος να υπάρξει πρόσκρουση του διερχόμενου οχήματος είτε στην ανοικτή πόρτα, είτε πάνω στον οδηγό που εξέρχεται εκείνη την ώρα -με τον λάθος τρόπο- από το αυτοκίνητό του.

  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Car and Motor, από την άλλη πλευρά, ανοίγοντας την πόρτα με το δεξί μας χέρι, το σώμα μας αναγκάζεται να στρίψει προς τα αριστερά και ως εκ τούτου το βλέμμα μας γυρίζει προς τα πίσω, ελέγχοντας αποτελεσματικά αν πλησιάζει κάποιο δίκυκλο ή άλλο αυτοκίνητο.

  Μάστιγα αυτού του είδους τα ατυχήματα στην Ολλανδία

  Τα ατυχήματα που οφείλονται στο λάθος τρόπο ανοίγματος της πόρτας, στο παρελθόν είχαν αποτελέσει μάστιγα στην Ολλανδία, όπου τα ποδήλατα κατακλύζουν τους δρόμους, υπερβαίνοντας σε αριθμό τους κατοίκους.

  Η έξαρση του φαινομένου κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές οι οποίες κατέβαλαν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να δώσουν τέλος στην πρόκληση σοβαρών τραυματισμών.

  Καθοριστική συμβολή στην επίτευξη του στόχου τους είχε το πρότζεκτ Dutch Reach («Ολλανδική λαβή» στα ελληνικά) που ενημέρωνε τους πολίτες για τον ενδεδειγμένο τρόπο εξόδου από το αυτοκίνητο.

  Σχετικές καμπάνιες «τρέχουν» και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά μετά την αύξηση του αριθμού των ποδηλατών και των ηλεκτρικών πατινιών που κυκλοφορούν στα αστικά κέντρα.

  Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα όσοι ανοίγουν τις πόρτες του ΙΧ δίχως να έχουν βεβαιωθεί προηγουμένως ότι εκ των ενεργειών τους, δεν προκαλείται κίνδυνος στους χρήστες της οδού τιμωρούνται με πρόστιμο 40 ευρώ (άρθρο 40 ΚΟΚ).

  Τα μυρμήγκια που γίνονται ζόμπι κάθε πρωί και βράδυ
  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.