Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
More

  Ποιοι θα παίρνουν φορολογική ενημερότητα σε χρόνο

  Ποιοι θα παίρνουν φορολογική ενημερότητα σε χρόνο

  Μέχρι το τέλος του μήνα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα σε χρόνο-εξπρές μόλις εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη τους στους δήμους, διευκολύνοντας τις συναλλαγές τους.

  Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, εντός Ιουνίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί μια νέα υπηρεσία διαλειτουργικότητας στους δήμους για την ψηφιακή δέσμευση και άρση δέσμευσης της ενημερότητας. Με τη νέα υπηρεσία, η επικοινωνία μεταξύ ΑΑΔΕ και δήμων θα γίνεται αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες που έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους θα λαμβάνουν άμεσα το πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, χωρίς καμία καθυστέρηση.


  Παράλληλα, για όσους αφήνουν απλήρωτα δημοτικά τέλη ή κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, η έκδοση της φορολογικής ενημερότητας θα μπλοκάρει αυτόματα.

  Με το νέο σύστημα:

  • Ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει αποδεικτικό ενημερότητας με ισχύ έως και δύο μηνών για την πραγματοποίηση πράξεων και συναλλαγών.


  • Η φορολογική διοίκηση δεν θα χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας αν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλη δημόσια Αρχή που χρησιμοποιεί υπηρεσίες διαλειτουργικότητας για την ενημέρωση της ΑΑΔΕ.

  • Αν ο φορολογούμενος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών ή έχει μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ή οφειλές σε αναστολή, μπορεί να εκδοθεί αποδεικτικό ενημερότητας περιορισμένης ισχύος, που δεν υπερβαίνει τον έναν μήνα.

  Σήμερα, ακόμη και αν οι φορολογούμενοι εξοφλήσουν το χρέος τους στον δήμο, η έκδοση της φορολογικής ενημερότητας καθυστερεί επειδή η ενημέρωση της ΑΑΔΕ γίνεται μέσω επιστολών, κάτι που απαιτεί χρόνο.
  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ