Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ποιους θα πάρει τηλέφωνο η εφορία και σε ποιους στέλνει e-mail

    Ποιους θα πάρει τηλέφωνο η εφορία και σε ποιους στέλνει e-mail

    Ποιους φόρους πληρώνουν στην ώρα τους οι φορολογούμενοι. Έρχονται 100.000 τηλεφωνικές κλήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες mail από την εφορία.

    Πάνω από το 82% των φόρων πληρώνεται εμπρόθεσμα, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ για τη συμμόρφωση των φορολογούμενων στην πληρωμή των φόρων, που αφορούν στο πρώτο δίμηνο του 2024.


    Στο φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων πληρώθηκε εμπρόθεσμα το 90,59% του φόρου, καθώς εισπράχθηκαν από το Δημόσιο 1,58 δισ. ευρώ έναντι συνολικής οφειλής ύψους 1,74 δισ. ευρώ.

    Στο φόρο ακίνητης περιουσίας τον Φεβρουάριο καταβλήθηκε η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ του 2023. Οι εμπρόθεσμες πληρωμές ανήλθαν στο 82,38% καθώς από βεβαιωμένες οφειλές ύψους 434,06 εκατ. ευρώ, εισπράχθηκαν στην ώρα τους τα 357,58 εκατ. ευρώ.

    Οι εμπρόθεσμες πληρωμές ΦΠΑ ανήλθαν στο 80% καθώς από βεβαιωμένες οφειλές ύψους 3,4 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία εισέρρευσαν στην ώρα τους τα 2,76 δισ. ευρώ.


    Στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων καταβλήθηκε εμπρόθεσμα το 75,99% του φόρου με τις εισπράξεις να ανέρχονται στα 784,18 εκατ. ευρώ από οφειλή ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Έρχονται 100.000 τηλεφωνικές κλήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες mail

    Τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές κλήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα θα πραγματοποιήσει συνολικά εφέτος η ΑΑΔΕ με στόχο να υπενθυμίσει στους φορολογούμενους τις υποχρεώσεις τους.

    Στα e-mail που στέλνονται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
    η ΑΑΔΕ προχωρεί σε υπενθύμιση για την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και σε ενημέρωση όσων δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

    Στη λίστα βρίσκονται κυρίως φορολογούμενοι που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές («φρέσκες» ληξιπρόθεσμες οφειλές), μικροοφειλέτες παλαιότερων ετών για υπενθύμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και όσοι δεν έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ ή δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ ή άλλων φόρων.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ