Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
More

  Πως δηλώνονται οι αμοιβές διαφόρων κατηγοριών εταιρικών στελεχών

  Πως δηλώνονται οι αμοιβές διαφόρων κατηγοριών εταιρικών στελεχών

  Τροποποιήσεις για τους κωδικούς 325-326, οι οποίες αφορούν κυρίως τις αμοιβές διαφόρων κατηγοριών εταιρικών στελεχών στις φορολογικές δηλώσεις 2024.

  Η νέα έκδοση του βιβλιαρίου οδηγιών της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις 2024 περιλαμβάνει τροποποιήσεις για τους κωδικούς 325-326, οι οποίες αφορούν κυρίως τις αμοιβές διαφόρων κατηγοριών εταιρικών στελεχών. Οι κωδικοί αυτοί προσυμπληρώνονται από τη φορολογική διοίκηση με βάση τα ηλεκτρονικά αρχεία που διαθέτει.


  Συγκεκριμένα οι κωδικοί 325-326 της φορολογικής δήλωσης συμπληρώνονται ως εξής στις κάτωθι περιπτώσεις:

  1. Αμοιβές μελών Δ.Σ. ανωνύμων εταιρειών για παροχή υπηρεσίας που σύμφωνα με την περ. δ) της παρ. 2 του άρθρου 12 ΚΦΕ αποτελούν εισόδημα από μισθωτή εργασία, μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών κρατήσεων που τους διενεργήθηκαν για την ιδιότητά τους αυτή κατά το φορολογικό έτος 2023.

  2. Αμοιβές διαχειριστών και εταίρων I.K.E. που αποτελούν εισόδημα από μισθωτή εργασία.


  3. Αμοιβές διαχειριστών και εταίρων Ε.Π.Ε. μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών κρατήσεων που τους διενεργήθηκαν για την ιδιότητά τους αυτή.

  4. Αμοιβές εκπροσώπων και εταίρων προσωπικών εταιρειών για τις υπηρεσίες που παρέχουν με βάση την ιδιότητά τους αυτή προς τις υπόψη εταιρείες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της εταιρείας (υπό στοιχεία ΔΕΑΦΑ 1064780 ΕΞ 2015/11.5.2015 έγγραφο) και οι οποίες αποτελούν εισόδημα από μισθωτή εργασία. Οι αμοιβές μελών και διαχειριστών O.E. και Ε.Ε. αναγράφονται μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών κρατήσεων. Στους κωδικούς αυτούς δεν αναγράφονται οι τυχόν αμοιβές των πιο πάνω προσώπων που προέρχονται από διανομή κερδών, διότι αποτελούν μέρισμα.»

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ