Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πώς το Facebook βγάζει δισεκατομμύρια από το smartphone σου

    facebook smartphone

    [quote font=”georgia” font_size=”18″ bgcolor=”#ffffff” align=”left”]Τα κέρδη του 2014 αναμένονται να αγγίξουν το ποσό – ρεκόρ των 12.500.000.000 δολαρίων[/quote]

    H κρίσιμη καμπή στην ιστορία του Facebook, ως εταιρείας, ήταν το στοίχημα της μετάβασης στη mobile εποχή και η εισροή σημαντικών εσόδων από τηmobile πλατφόρμα τους. Στόχος, που φαίνεται πως επετεύχθη.

    Στη Facebook, για το 2014 αναμένονται κέρδη ρεκόρ από διαφημιστικά έσοδα που θα φτάσουν τα 12,5 δισ. δολάρια, ποσό κατά 58% αυξημένο σε σχέση με το 2013. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, τα κέρδη έφτασαν τα 3,6 δισ. με το 66% από αυτά να αφορούν σε mobile συσκευές. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό πως η συντριπτική πλειοψηφία από το 1,39 δισ. των ενεργών χρηστών, συνδέονται στην υπηρεσία και μέσω του mobile app, ενώ πάνω από τους μισούς, συνδέονται μόνο μέσω του κινητού τους. Η αύξηση των κερδών δε για την εταιρεία είναι εντυπωσιακή, αφού κατάφεραν σχεδόν να τα τετραπλασιάσουν την τελευταία διετία.

    Το Facebook, λοιπόν, έφτασε τους 1,39 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση! Συγκριτικά, ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Κίνας – στην οποία βεβαίως είναι μπλοκαρισμένη η πρόσβαση σε αυτό. Παρά την κριτική, παρά τις φωνές και τις ανησυχίες για θέματα ιδιωτικότητας, παρά το ότι οι έφηβοι «ξενέρωσαν» και στρέφονται αλλού, το Φατσοβιβλίο αναπτύσσεται. Στα μέσα του 2010 έφτασε το μισό δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως, δύο χρόνια αργότερα έσπασε το φράγμα του 1 δισ. και μέσα στο 2015 αναμένεται να φτάσει το 1,5.

    [ad id=”6783″]

    Μία πολύ σημαντική παράμετρος σε αυτόν τον χορό των δισεκατομμυρίων, δολαρίων και χρηστών, είναι η παράλληλη οικονομική ανάπτυξη που έχει φέρει στην παγκόσμια οικονομία, εκτός της ίδιας της εταιρείας. Μελέτη της Deloitte καταδεικνύει πως το Facebook έγινε η αφορμή για να δραστηριοποιηθούν και να αναπτυχθούν οικοσυστήματα επαγγελματιών, που σχετίζονται με το μάρκετινγκ, την ανάπτυξη εφαρμογών και την παροχή Internet. Υπολογίζεται πως για το 2014, το Facebook ήταν η αφορμή για οικονομική δραστηριότητα ύψους 227 δισ. δολαρίων και 4,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας! Όπως αναμενόταν, τη μερίδα του λέοντος με 148 δισ. έχουν οι δραστηριότητες μάρκετινγκ. Η περισσότερο ωφελημένη οικονομία είναι αυτή των ΗΠΑ, με περίπου 100 δισ. δολάρια τζίρο, ενώ η Ευρώπη των 28 βρίσκεται στα 51 δισ., εκ των οποίων τα 11 ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, που βρίσκεται στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά.

    Πόσο όμως μπορεί να επεκταθεί επιπλέον η υπηρεσία;
    Οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν μειωθεί και, εάν η Κίνα δεν επιτρέψει την πρόσβαση -κάτι που δεν αναμένεται- τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι’ αυτό λοιπόν ετοιμάζεται ο στόλος των drones του internet.org προκειμένου να παράσχει σύνδεση ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν επίγειες υποδομές.

    Κι ο χορός των δισεκατομμυρίων θα συνεχιστεί.

    Πηγή: PC Magazine

    [ad id=”5586″]

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ