Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πως να οργανώσετε το τέλειο BBQ

    Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ηλιοφάνεια και εσείς σκέφτεστε πως να το εκμεταλλευτείτε για να απολαύσετε μοναδικές στιγμές με τους αγαπημένους σας; Τι θα λέγατε για ένα barbeque στην βεράντα ή τον κήπο σας; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να οργανωθείτε, να καλέσετε τους φίλους σας και να περάσετε καλά! Αν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε και είναι κάτι που κάνετε πρώτη φορά, βρείτε παρακάτω ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

    Συμβουλή Νο 1:

    Φτιάξτε μια λίστα με τους καλεσμένους που θέλετε να  παρευρεθούν στο BBQ και φροντίστε να τους ενημερώσετε τουλάχιστον 3-4 μέρες νωρίτερα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να κανονίσουν κάτι άλλο εκείνη την ημέρα και θα μπορούν να βρίσκονται στην συγκέντρωσή σας. Ενημερώστε τους αν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν για να  σας βοηθήσουν και μην ξεχάσετε να τους πληροφορήσετε για την ώρα που θέλετε να προσέλθουν καθώς δεν θέλετε με τίποτα να αργήσουν και οι υπόλοιποι καλεσμένοι να περιμένουν δυσαρεστημένοι στο τραπέζι.

    Συμβουλή Νο 2:

    Κάντε μια λίστα με τα είδη κρέατος καθώς και τα υπόλοιπα υλικά που θα χρειαστείτε και επισκεφθείτε το κρεοπωλείο και το σούπερ μάρκετ όσο νωρίτερα γίνεται. Δεν θέλετε να το αφήσετε για τελευταία στιγμή και να ρισκάρετε να τρέχετε πανικόβλητοι ή να μην βρείτε κάποιο συγκεκριμένο είδος κρέατος που σκοπεύατε να μαγειρέψετε π.χ. κοντοσούβλι ή μοσχάρι. Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε αναψυκτικά ή οτιδήποτε άλλο ποτό πιστεύετε ότι θα θέλουν να καταναλώσουν οι καλεσμένοι σας μαζί με το φαγητό τους και λάβετε υπόψιν σας πιθανές αλλεργίες ή διατροφικές προτιμήσεις κατά τις αγορές σας.

    Συμβολή Νο 3:

    Καθαρίστε την ψησταριά και σκεφτείτε που θα την τοποθετήσετε! Πριν χρησιμοποιήσετε την ψησταριά είναι πολύ σημαντικό να την καθαρίσετε προσεκτικά ώστε να αφαιρέσετε πιθανά υπολείμματα από προηγούμενη χρήση και να την προετοιμάσετε κατάλληλα. Το μέρος που θα την τοποθετήσετε είναι επίσης σημαντικό καθώς αν κάνετε το BBQ στον κήπο σας δεν θέλετε ο καπνός να ενοχλεί τους καλεσμένους, ενώ αν το διοργανώσετε στην βεράντα σας σίγουρα δεν θέλετε η ψησταριά να βρίσκεται σε σημείο όπου ο καπνός θα μπαίνει στο εσωτερικό του σπιτιού. Αφού αποφασίσετε την τοποθεσία που θα ψήσετε, λαδώστε τις σχάρες και προμηθευτείτε κάρβουνα και προσανάμματα για την φωτιά.

    Συμβουλή Νο 4:

    Εάν τα κρέατα που έχετε επιλέξει δεν είναι ήδη μαριναρισμένα φροντίστε να τα μαρινάρετε εσείς με λαδολέμονο ή ό,τι όλη μαρινάτα σας αρέσει, την οποία φυσικά θα έχετε προετοιμάσει εκ των προτέρων ώστε να αλείφετε το κρέας την ώρα του ψησίματος. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το BBQ!

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ