Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
More

    Πως προχωράνε τα project της Marvel που ανακοινώθηκαν στο περσινό SDCC;

    Πως προχωράνε τα project της Marvel που ανακοινώθηκαν στο περσινό SDCC;

    Το 2023 ήταν μια ήρεμη χρονιά για το Comic-Con από άποψη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ειδήσεων, καθώς, λόγω της απεργίας των ηθοποιών και των σεναριογράφων, πολλοί καλλιτέχνες του Χόλιγουντ που συνήθως εμφανίζονταν για να προωθήσουν τα έργα τους, φέτος απουσίαζαν. Ωστόσο πριν από ένα χρόνο, τα Marvel Studios – που συνήθως πρωταγωνιστούν το σαββατόβραδο της εκδήλωσης στο περίφημο Hall Η του συνεδριακού κέντρου στο Σαν Ντιέγκο – ανήγγειλαν έναν τεράστιο αριθμό ειδήσεων, ανακοινώνοντας νέα project, ημερομηνίες κυκλοφορίας, trailers και πολλά άλλα.

    Ήταν ένα συναρπαστικό δύωρο, ένας κατακλυσμός πληροφοριών για το μέλλον του MCU, που στόχο είχε να απογειώσει τον ενθουσιασμό των οπαδών για τις ταινίες και τις σειρές των Φάσεων 5 και 6 της Marvel – και αυτό ακριβώς έκανε. (το panel της Marvel Animation μας έδωσε επίσης μια πληθώρα νέων πληροφοριών εκείνο το σαββατοκύριακο.)

    Όπως συμβαίνει συχνά με τις ανακοινώσεις project που απέχουν χρόνια, διάφοροι παράγοντες επηρέασαν αρκετά από τα έργα που αποκαλύφθηκαν εκείνο το βράδυ στο Σαν Ντιέγκο. Και με τις απεργίες στο Χόλιγουντ να συνεχίζονται δυναμικά αυτή τη στιγμή χωρίς προοπτική να σταματήσουν στο κοντινό μέλλον, φαίνεται πως, όχι μόνο οι τίτλοι της Marvel, άλλα όλες οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές μπορεί σύντομα να ανακοινώσουν καθυστερήσεις στην παραγωγή.

    Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή και ας ρίξουμε μια ματιά στα project που ανακοινώθηκαν πέρυσι, καθώς στο πως εξελίσσεται η παραγωγή αυτών των project αυτή τη στιγμή…

    “Spider-Man: Freshman Year/Sophomore Year”

    Αυτή η σειρά του Disney+ εξερευνά τα λυκειακά χρόνια του Peter Parker ως Spider-Man , και ενώ είναι μέρος του MCU, φαίνεται ότι θα διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό timeline όπου ο μέντορας του Peter είναι ο Norman Osborn αντι για τον Tony Stark. Η σειρά είχε ανακοινωθεί για το 2021, αλλά στο πάνελ της Marvel Animation στο SDCC 2022, μάθαμε ότι θα κάνει την πρεμιέρα της το 2024. Μάθαμε επίσης ότι ο Daredevil του Charlie Cox θα κάνει την εμφάνιση του στη σειρά, ενώ αποκαλύφθηκαν και μερικοί από τους κακούς που θα δούμε, όπως ο Dr. Octavius, ο Chameleon, ο Speed Demon, ο Scorpion και ο Butane the Pyromaniac. Ο Amadeus Cho επίσης θα συμμετέχει στη σειρά, ενώ ανακοινώθηκε και μια δεύτερη σεζόν, που θα ονομάζεται “Sophomore Year”.

    Από τότε δεν έχουμε μάθει πολλές νέες λεπτομέρειες για τη σειρά, αλλά φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού η ημερομονία κυκλοφορίας της εξακολουθεί να είναι προγραμματισμένη για το 2024.

    “What If…?” Σεζόν 2 και 3

    Ήδη γνωρίζαμε πως η σειρά κινουμένων σχεδίων “What If…?” θα αποκτούσε και δεύτερη σεζόν, όμως στο Comic-Con του 2022, μάθαμε και την ημερομηνία κυκλοφορίας της με ανακοίνωση για επιστροφή της σειράς στις αρχές του 2023, ενώ επιβεβαιώθηκε επίσης και μια τρίτη σεζόν. Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτή η ημερομηνία κυκλοφορίας του 2023 έχει έκτοτε ανακληθεί, καθώς η Disney αναφέρεται πλέον στη σειρά ως “coming soon”. Επίσης, το κοινό πήρε μια πρώτη γεύση από ένα επεισόδιο που θα είναι βασισμένο στη μίνι σειρά κόμικς του 2003 που έγραψε ο Neil Gaiman και διαδραματίζεται στην ελισαβετιανή εποχή με τίτλο “Marvel 1602”

    “Marvel Zombies”

    Αφού το “What If…;” παρουσίασε ένα επεισόδιο “Marvel Zombies” βασισμένο στη δημοφιλή ιστορία των κόμικς, το 2021 ανακοινώθηκε ότι μια spin-off σειρά βασισμένη στο συγκεκριμένο concept θα ερχόταν στο Disney+. Στο Comic-Con πέρυσι, αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη σειρά, όπως ότι θα περιλαμβάνει απέθαντες εκδοχές των Captain America, Scarlet Witch, Hawkeye, Ghost, Abomination, Captain Marvel και Okoye (μεταξύ άλλων), καθώς και ανθρώπινους ήρωες όπως η Yelena Belova, η Kate Bishop, ο Red Guardian, ο Jimmy Woo, ο Death Dealer, ο Shang-Chi, η Kamala Khan, μια ομάδα Black Widows και μια συμμορία μηχανόβιων Skrulls (!). Ο Ikaris των Eternals θα έκανε επίσης την εμφάνιση του όντας πιθανότατα μισός ζόμπι/μισός άνθρωπος διατηρώντας κάποια χαρακτηριστικά των Eternal.

    Μετά το πάνελ δεν είχαμε πολλά νέα για το “Marvel Zombies” και προς το παρόν δεν έχει αποκτήσει ημερομηνία κυκλοφορίας.

    “X-Men ’97”

    Το X-Men ’97 είναι η συνέχεια της αγαπημένης σειράς κινουμένων σχεδίων από τη δεκαετία του ’90, με πρωταγωνιστές τους εμβληματικούς μεταλλαγμένους ήρωες. Στο SDCC 2022, η πολυαναμενόμενη σειρά πήρε επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας, με την πρεμιέρα της να προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο του 2023, ούσα προ των πυλών αυτή τη στιγμή! Ανακοινώθηκε επίσης η δεύτερη σεζόν, ενώ παρουσιάστηκε και ένα κλιπ που δείχνει τον Magneto να λαμβάνει τον ρόλο του νέου ηγέτη των X-Men – σε μια κομβική στιγμή για την ιστορία των κόμικς. Οι κακοί που παρουσιάστηκαν στο πάνελ περιλάμβαναν τους Sentinels, τον Mr. Sinister, τη White Queen και τον Sebastian Shaw του Hellfire Club.

    Από όσο ξέρουμε, αυτή η ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένει σταθερή…

    “Loki” Σεζόν 2, “Echo”, “Ironheart”, και “Agatha: Coven of Chaos”

    Στο περσυνό συνέδριο η Disney+ ανακοίνωσε ημερομηνίες κυκλοφορίας μέσα στο 2023 για τη δεύτερη σεζόν του “Loki”, και τις σειρές “Echo”, “Ironheart” και “Agatha: Coven of Chaos”. Τα “Loki” και “Echo” ήταν προγραμματισμένα για το καλοκαίρι του 2023, αλλά οι ημερομηνίες πρεμιέρας τους πήγαν πίσω μερικούς μήνες, με το “Loki” να μετατίθεται για τις 6 Οκτωβρίου 2023 και το “Echo” για τις 29 Νοεμβρίου 2023 (το “Echo” θα είναι επίσης η πρώτη σειρά της Marvel στο Disney+ που θα κυκλοφορήσει όλα της τα επεισόδια σε μία μέρα, όπως κάνει το Netflix).

    Η νέα σειρά με πρωταγωνίστρια την Agatha, είναι ένα spin-off του “WandaVision”, και στο περσυνό συνέδριο έλαβε νέο τίτλο και μετονομάστηκε σε “Agatha: Coven of Chaos” (προηγουμένως λεγόταν “Agatha: House of Harkness”). Αυτό και το “Ironheart”, όπου θα πρωταγωνιστεί η Riri Williams (η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο MCU στο “Black Panther: Wakanda Forever”), προγραμματίζονταν να κυκλοφορήσουν το χειμώνα του 2023 όπως μάθαμε από σχετική ανακοίνωση στο SDCC πέρυσι, αλλά έκτοτε μετατέθηκαν για το 2024.

    “Captain America: Brave New World”

    Συνεχίζοντας την ιστορία της σειράς του Disney+ “The Falcon and the Winter Soldier” , μια νέα ταινία “Captain America”, με τον Anthony Mackie στον ρόλο του Sam Wilson, γνωστού και ως πρώην Falcon και νέου Cap, έλαβε ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα τον Μάιο του 2024 στο πάνελ του Hall H, πέρυσι. Ο τίτλος που αρχικά δόθηκε στο project ήταν “Captain America: New World Order”, και η ημερομηνία κυκλοφορίας του ορίστηκε για τις 3 Μαΐου του 2024. Από τότε, όμως, η ταινία έχει αλλάξει τον τίτλο της σε “Captain America: Brave New World” και η ημερομηνία άλλαξε επίσης ελαφρώς και μεταφέρθηκε για τις 26 Ιουλίου 2024.

    Οι Danny Ramirez, Carl Lumbly, Tim Blake Nelson, Harrison Ford, Liv Tyler και Shira Haas συμπρωταγωνιστούν, με τον Nelson (που ενσαρκώνει τον Samuel Sterns, ή αλλιώς The Leader) και την Tyler (στον ρόλο της Betty Ross) να εμφανίζονται για πρώτη φορά στο MCU μετά το “The Incredible Hulk” του 2008! Ο Ford αντικαθιστά τον αείμνηστο William Hurt ως Thunderbolt Ross.

    “Blade”

    Η ταινία “Blade” της Marvel βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό. Ο Feige ανακοίνωσε για πρώτη φορά το project το 2019, στο πάνελ του San Diego, όπου αποκάλυψε επίσης ότι Mahershala Ali θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνοντας τον διάσημο φονιά βρικολάκων (που είναι και ο ίδιος μισός βαμπίρ)! Το Comic-Con, ή μάλλον η δια ζώσης εκδήλωσή του, ακυρώθηκε τις δύο χρονιές που ακολούθησαν λόγω της πανδημίας του Covid, αλλά όταν επέστρεψε το 2022 το “Blade” ήταν μέρος της παρουσίασης της Marvel, με τον Feige να ανακοινώνει πως η ταινία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

    Παρόλα αυτά στα παρασκήνια της ταινίας υπήρξαν διάφορα σκαμπανεβάσματα. Στις αρχές του 2021, ο Bassam Tariq ανέλαβε τη σκηνοθεσία, αλλά αποχώρησε από το έργο την αμέσως επόμενη χρονιά λόγω διαφορών στη δημιουργική προσέγγιση. Ο Yann Demange (“Lovecraft Country”) ανέλαβε τον ρόλο του σκηνοθέτη τον Νοέμβριο του 2022, και το σενάριο έχει υποβληθεί σε επανεγγραφή (κάτι που ανέλαβε ο δημιουργός της σειράς “True Detective”, Nic Pizzolatto, ο οποίος συνεργάζεται για δεύτερη φορά Ali). Από τότε η ταινία έχει μετατεθεί για τις 14 Φεβρουαρίου του 2025.

    Ο Mahershala Ali, ωστόσο, έκανε ένα cameo ως Blade – ή μάλλον η φωνή Ali έκανε το cameo- σε μια από τις post-credits σκηνές του “Eternals” το 2021.

    “Daredevil: Born Again”

    Από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά τον ρόλο του Άνδρα χωρίς Φόβο στο “Daredevil” του Netflix, ο Charlie Cox έγινε ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους οπαδούς της Marvel. Έτσι, όταν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του χαρακτήρα επέστρεψαν στη Marvel, πολλοί ήθελαν να δουν τον Cox να επιστρέφει στον ρόλο του Daredevil. Η επανεμφάνιση του Vincent D’Onofrio ως Kingpin στο “Hawkeye” έριξε λάδι στη φωτιά, και τελικά και ο ίδιος ο Cox επέστρεψε για λίγο ως Matt Murdock, αν και δεν φορούσε τη στολή του Daredevil, για το “Spider-Man: No Way Home”.

    Στη συνέχεια, στο SDCC του 2022, ανακοινώθηκε ότι ο Cox, όχι μόνο θα δάνειζε τη φωνή στον χαρακτήρα (ή μάλλον σε μια εναλλακτική εκδοχή του) για τη σειρά κινουμένων σχεδίων “Spider-Man: Freshman Year”, αλλά θα αποκτούσε και τη δική του live action σειρά 18 επεισοδίων με τίτλο “Daredevil: Born Again” την άνοιξη του 2024. Εμφανίστηκε επίσης στο “She-Hulk: Attorney at Law” το περασμένο φθινόπωρο, όμως η εκδοχή του χαρακτήρα που αυτή τη φορά ενσάρκωσε παρουσίαζε κάποιες μικρές διαφορές με την εκδοχή του Netflix.

    Μέχρι στιγμής η ημερομηνία κυκλοφορίας που έχει οριστεί για το “Born Again” μέσα στο 2024 φαίνεται να παραμένει σταθερή, αλλά όπως συμβαίνει με όλα αυτά τα project που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα, οι απεργίες των σεναριογράφων και των ηθοποιών έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση όλα τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής.

    Thunderbolts

    Σύμφωνα με αναφορές, μια ταινία “Thunderbolts” βρισκόταν στα σκαριά πριν από το περσινό SDCC, ωστόσο ο Feige επιβεβαίωσε επίσημα το project στο συνέδριο του 2022. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η ταινία θα αποτελούσε την ολοκλήρωση της Φάσης 5 και ότι θα κυκλοφορούσε στις 26 Ιουλίου 2024. Η ημερομηνία αυτή, ωστόσο, έχει έκτοτε αλλάξει, και έχει μεταφερθεί μερικούς μήνες αργότερα, στις 20 Δεκεμβρίου του 2024.

    Οι Thunderbolts είναι μια πιο σκοτεινή εκδοχή των Avengers (περίπου). Έχουμε ήδη δει την Valentina Allegra de Fontaine της Julia Louis-Dreyfus να στρατολογεί κάποια μέλη, όπως τον U.S Agent, Wyatt Russell στο “The Falcon and the Winter Soldier”. Άλλα μέλη θα είναι οι Bucky Barnes (Sebastian Stan), Yelena Belova (Florence Pugh), Red Guardian (David Harbour), Ghost (Hannah John-Kamen) και Taskmaster (Olga Kurylenko).

    Φάση 6 του MCU

    Στο προηγούμενο Comic- Con ανακοινώθηκε τόσο το υπόλοιπο line-up της Φάσης 5 με τις σειρές και τις ταινίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω (“Captain America: Brave New World”, “Blade” και “Thunderbolts”), όσο και το πρόγραμμα της Φάσης 6 – ή τουλάχιστον ενός μέρους της. Ο Feige επιβεβαίωσε επίσης ότι όπως οι τρεις πρώτες Φάσεις ονομάστηκαν “The Infinity Saga”, έτσι και οι Φάσεις 4-6 ονομάζονται “The Multiverse Saga”.

    Η Φάση 6 θα ξεκινήσει με την πολυαναμενόμενη ταινία “Fantastic Four”. Ο Feige ανακοίνωσε ότι οι νέες περιπέτειες των Reed Richards, Sue Storm, Ben Grimm και Johnny Storm θα έρχονταν στις κινηματογραφικές οθόνες στις 8 Νοεμβρίου του 2024, αλλά όλες οι ημερομηνίες των project της Φάσης 6 έχουν μετατοπιστεί από τότε (στην περίπτωση των FF, δεν έχει γίνει καν η διαδικασία του casting ακόμα). Η ταινία “Fantastic Four” θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαΐου 2025.

    Στο περσινό συνέδριο ανακοινώθηκαν επίσης δύο νέες Avengers ταινίες ως το αποκορύφωμα της Φάσης 6. Οι ταινίες αυτές ήταν το “Avengers: Kang Dynasty” και “Avengers: Secret Wars” με ημερομηνίες κυκλοφορίας 2 Μαΐου του 2025 και 7 Νοεμβρίου του 2025 αντίστοιχα. Ωστόσο, από τότε έχουν αλλάξει και αυτές οι ημερομηνίες με το “Kang Dynasty” να προγραμματίζεται πλέον για την 1η Μαΐου 2026 και το “Secret Wars” για τις 7 Μαΐου 2027.

    Εκτός από την απεργία, υπάρχουν στη μέση και οι νομικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο ηθοποιός που υποδύεται τον Kang, Jonathan Majors, έχοντας κατηγορηθεί για κακοποίηση. Ο Majors αρνείται τους ισχυρισμούς, αλλά είναι σαφές ότι αυτές οι κατηγορίες αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού καθώς ο Kevin Feige και η ομάδα του σχεδιάζουν τις Φάσεις 5 και 6. Τα ενδεχόμενα για αναδιανομή του ρόλου ή την απόσυρση του χαρακτήρα του παραμένουν ανοιχτά, αλλά μια τέτοια κίνηση θα επηρέαζε επίσης περαιτέρω το χρονοδιάγραμμα των ταινιών.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ