Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Πώς θα κρατήσεις τη σχέση σου υγιή – Τι συστήνουν οι έρευνες

    Πώς θα κρατήσεις τη σχέση σου υγιή – Τι συστήνουν οι έρευνες

    Οι παρακάτω συμβουλές για υγιείς σχέσεις βασίζονται σε έρευνες. Είστε περίεργοι για το τι λένε;

    1. Επιλέγετε λίγους και καλούς

    Μια μελέτη των Paul C. Eastwick και Dr. Eli T. Finkel του Πανεπιστημίου Northwestern διαπίστωσε ότι όσοι επέλεγαν περισσότερους υποψηφίους για να συναντηθούν για δεύτερη φορά είχαν λιγότερες πιθανότητες να επιλεγούν ως επόμενοι υποψήφιοι. Αντίθετα, οι υποψήφιοι που επέλεγαν μικρό μόνο αριθμό υποψηφίων πέτυχαν να προσελκύσουν την προσοχή και να λάβουν την κατάλληλη απάντηση.

    «Οι singles που δείχνουν ενδιαφέρον για κάθε άτομο που συναντούν μπορεί να μην φαίνονται πρόθυμοι ή ανοιχτοί, αλλά είναι απλά απελπισμένοι. Το απλό ενδιαφέρον δεν είναι το ίδιο με την πλατωνική αγάπη», λέει ο Eli T. Finkel: «Σε μια μη ρομαντική σχέση, αν μου αρέσουν όλοι, τους αρέσω κι εγώ». Εξάλλου, κανείς δεν συμπαθεί κάποιον που συμπαθεί τους πάντες. Αλλά σε ρομαντικό επίπεδο, είναι σαν: «Ναι, είναι σέξι! Και είναι σέξι και …… Σέξι και …… το κορίτσι εκεί πέρα είναι σέξι», υπάρχει μια σταθερή στατιστική ότι, σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες που συναντώ δεν με βρίσκουν σεξουαλικά ελκυστικό». Μην παίρνετε αυτά τα δεδομένα υπόψη σας, προειδοποιεί, και μην μένετε στο σπίτι και μην τις κάνετε εύκολα. «Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να είστε χαλαροί με τον έναν σύντροφο και χαλαροί με τον άλλον».

    2. Φέρτε τη σχέση σας στα όρια

    Εκτός από το σεξ και τη φιλία, η ικανότητα συντονισμού των καθημερινών ευθυνών, όπως τα ψώνια και τα θελήματα, αποτελεί βασικό συστατικό της συζυγικής ευτυχίας. Τα ζευγάρια είναι «συνδιαχειριστές» και καθώς οι υποχρεώσεις τους αυξάνονται, χρειάζονται περισσότερη υλικοτεχνική υποστήριξη, ιδίως όταν γεννιούνται παιδιά», επισημαίνουν οι ειδικοί. Αν δεν είστε συντονισμένοι με τον σύντροφό σας, θα βρεθείτε εξαντλημένοι, κουρασμένοι και λιγότερο αποτελεσματικοί, σύμφωνα με έρευνες.

    Για να δοκιμαστούν οι σχέσεις, ο Eli T. Finkel προτείνει «να φτάσουμε στα άκρα, ώστε αν υπάρχουν προβλήματα, να αναπτυχθεί ένα σύστημα». Αντί να βλέπετε τηλεόραση μαζί ή να κάνετε κάτι εξίσου άνετο και βολικό, κάντε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Αναλάβετε έξι πράγματα και αναθέτετε άλλα έξι πράγματα στον σύντροφό σας.

    3. Επαινέστε, μην παρηγορείτε

    Μια νέα μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πώς αντιδράτε στα καλά νέα του συντρόφου σας μπορεί να είναι πιο σημαντικό από το πώς αντιδράτε στην απογοήτευσή του. «Τα ζευγάρια που γιόρταζαν ο ένας τα χαρούμενα γεγονότα του άλλου μαζί (όπως προαγωγές και αυξήσεις μισθών) ήταν πιο ικανοποιημένα από τη σχέση τους και λιγότερο πιθανό να χωρίσουν από τα ζευγάρια που υποστήριζαν ο ένας τον άλλον μόνο σε δύσκολες στιγμές», δήλωσε η δρ Shelley L. Gable, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα.

    Έτσι, όταν ο σύντροφός σας εισβάλλει από την πόρτα με καλά νέα, «δώστε προσοχή σε αυτό το γεγονός και προσπαθήστε να αντιδράσετε με κάποιον τρόπο», συμβουλεύει η ειδικός. Ωστόσο, ο σύντροφός σας μπορεί να αισθανθεί αυτόν τον ψεύτικο ενθουσιασμό. Φυσικά, μη νομίζετε ότι κάθε ευτυχές γεγονός πρέπει να γιορτάζεται με ένα δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο. Αρκούν απλά, ειλικρινή λόγια επαίνου. «Η σκέψη είναι αυτή που μετράει. Δεν θα απέρριπτα πάντως ένα δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο», τονίζει η ψυχολόγος.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ