Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    Πώς το “The Mandalorian” δημιουργεί νέες συνδέσεις με τα Star Wars Sequels

    Προσοχή! Spoilers από το “The Mandalorian Season 3”.


    Έντονο χαρακτήρα άλλαξε το “The Mandalorian” από ένα χαλαρό επεισόδιο γεμάτο απρόσμενα cameos σε ένα επεισόδιο που επηρρεάζει την ιστορία και μυθολογία ολόκληρης της σειράς. Ο Moff Gideon του Giancarlo Esposito επιστρέφει και έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στον Din Djarin και την φυλή των Mandalorians.

    Όχι μόνο το Episode 7, “The Spies” είναι γεμάτο από επικές σκηνές δράσης, αλλά συμπληρώνει έναν εκπληκτικό αριθμό κενών σχετικά με το timeline μετά το “Return of the Jedi. Χάρη σε αυτό το επεισόδιο, έχουμε μάθαμε παραπάνω για τη μοίρα της Αυτοκρατορίας και πώς αυτή η ετοιμοθάνατη οργάνωση μετατράπηκε στο First Order που εμφανίζεται στην sequel τριλογία. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά….

    Grand Admiral Thrawn και το Imperial Shadow Council

    Το “Chapter 23” ανοίγει με αναφορά σε έναν αγαπημένο αντίπαλο του “Star Wars”. Βλέπουμε τον πρόσφατα απελευθερωμένο Moff Gideon να συναντά τους συναδέλφους του στο Imperial Shadow Council – συμπεριλαμβανομένου του Commandant Brendol Hux (Brian Gleeson) και του Captain Gilad Pellaeon (Xander Berkeley) – για να συζητήσουν την πιθανή επιστροφή του Grand Admiral Thrawn. Ο Pellaeon βλέπει τον Thrawn ως την τελευταία, καλύτερη ελπίδα για να επαναφέρει την ετοιμοθάνατη Αυτοκρατορία στην προηγούμενη ισχύ της. Ο Gideon δεν φαίνεται πείθεται. Θεωρεί τον εαυτό του ως τον καλύτερο υποψήφιο για να κυβερνήσει ότι έχει μείνει από την Empire.

    Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Shadow Council εμφανίζεται σε ένα live-action project Star Wars. Πρώτη φορά παρουσιάστηκε στα μυθιστορήματα του “Star Wars”, “Aftermath”, του συγγραφέα Chuck Wendig, τα οποία περιγράφουν λεπτομερώς την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας μετά τον θάνατο του Palpatine και τη συντριπτική ήττα τους στη Μάχη του Jakku. Το Shadow Council σχηματίστηκε από τον Fleet Admiral Gallius Rax λίγο μετά το θάνατο του Emperor, με την ιδέα ότι το συμβούλιο θα ήταν η αληθινή, μυστική δύναμη πίσω από την ηγεσία της Grand Admiral Rae Sloane. Ο ίδιος ο Rax προσπάθησε να σφετεριστεί τον έλεγχο της Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια της Μάχης του Jakku, αλλά σκοτώθηκε και το Shadow Council πιστεύεται ότι εξαλείφθηκε. Δεν είναι έτσι, όπως αποδεικνύεται.

    Δεν είμαστε σίγουροι για την ταυτότητα κάθε μέλους του Shadow Council που εμφανίζεται στο “The Spies”. Αλλά αυτό το επεισόδιο επιβεβαιώνει ότι το Συμβούλιο εξακολουθεί να υπάρχει και ότι άνδρες όπως ο Hux και ο Pellaeon εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Αυτοκρατορία μπορεί να οδηγηθεί πίσω στο μονοπάτι της νίκης. Σε αντίθεση με τον Gideon, φαίνεται να εναποθέτουν όλη τους την πίστη στη στρατηγική λαμπρότητα του Thrawn. Οι θαυμαστές του Star Wars Expanded Universe θα θυμούνται ότι ο Pellaeon παρουσιάζεται ως το δεξί χέρι του Thrawn στο “Heir to the Empire” του 1991. To “The Mandalorian” μπορεί να τον στήνει για έναν παρόμοιο ρόλο στο timeline της Disney.

    Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η σειρά υπαινίσσεται την ενδεχόμενη επιστροφή του Thrawn. Όταν ο Thrawn εθεάθη για τελευταία φορά στο φινάλε της σειράς του “Star Wars Rebels”, αυτός και ο Ezra Bridger παγιδεύτηκαν σε ένα Star Destroyer καθώς σερνόταν στα πέρατα του γαλαξία από το ίδιο είδος υπερδιαστημικών φαλαινών που είδαμε στην πρεμιέρα της τρίτης σεζόν. Το πού βρίσκεται έκτοτε είναι ένα μυστήριο, αν και γνωρίζουμε ότι η Ahsoka Tano της Rosario Dawson τον ψάχνει. Και αν κρίνουμε από το trailer του “Star Wars: Ahsoka”, τελικά θα τον βρει.

    Παρόλο που ο Thrawn δεν εμφανίζεται στην πραγματικότητα σε αυτό το επεισόδιο, έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το πώς ταιριάζει στα σχέδια της Αυτοκρατορίας σε αυτή τη χαοτική περίοδο. Όπως και στο κλασικό Expanded Universe, ο Thrawn είναι τώρα σε θέση να επανεμφανιστεί και να συγκεντρώσει ό,τι έχει απομείνει από την Αυτοκρατορία.

    Brendol Hux και Project Necromancer

    Πώς το "The Mandalorian" δημιουργεί νέες συνδέσεις με τα Star Wars Sequels

    Το Chapter 23 χρησιμεύει επίσης ως το live action ντεμπούτο του Brendol Hux. Ο Hux είναι ένας χαρακτήρας που έπαιξε βασικό ρόλο σε πολλά βιβλία μετά το “Return of the Jedi”, όπως η τριλογία “Aftermath” και το μυθιστόρημα “Phasma”. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ο Hux είναι ο πατέρας του Armitage Hux του Domnhall Gleeson, του αδίστακτου στρατηγού του First Order από την sequel τριλογία.

    Η εμφάνιση του πρεσβύτερου Hux σε αυτό το επεισόδιο είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς δημιουργεί έναν σαφή σύνδεσμο μεταξύ της ετοιμοθάνατης Empire και του First Order. Ο Hux είναι μεταξύ εκείνων των αυτοκρατορικών αξιωματικών που υποχωρούν στις Unknown Regions μετά την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας (πιθανώς αφού ο Thrawn αποτυγχάνει να σταματήσει το αναπόφευκτο). Γίνεται μια από τις σημαντικότερες μορφές στον σχηματισμό του First Order.

    Μετά την εξαφάνισή του από τον γαλαξία γενικά, ο στρατηγός Brendol Hux αναλαμβάνει να δημιουργήσει τις τάξεις των Stormtrooper του First Order. Είναι αυτός που εκλαϊκεύει τη μέθοδο της απαγωγής νεαρών νεοσύλλεκτων και την ψυχική προετοιμασία τους ώστε να γίνουν υπάκουοι στρατιώτες.

    Ο Hux έχει επίσης τη συνήθεια να βρίσκει και να ανατρέφει υποσχόμενους νεοσύλλεκτους για να είναι οι προστατευόμενοι του. Αυτοί οι προστατευόμενοι περιλαμβάνουν τους Captains Cardinal και Phasma, τους οποίους ο Hux κοντράρει μεταξύ τους καθώς αγωνίζονται για την έγκρισή του. Αυτό τελικά καταλήγει να καταστρέφει τον Hux.

    Αλλά το “Mandalorian” βρίσκεται πριν από όλα αυτά. Σε αυτό το σημείο του χρονοδιαγράμματος, ο Hux εξακολουθεί να υπηρετεί την Empire και να επιβλέπει το Project Necromancer. Δεδομένου του ονόματος και του Gideon που αναφέρεται στην εμμονή του Hux με την κλωνοποίηση, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το Project Necromancer περιλαμβάνει την προσπάθεια ανάστασης του αυτοκράτορα Palpatine σε ένα νεαρό, υγιές, ευαίσθητο στη δύναμη σώμα.

    Χάρη στο “The Rise of Skywalker”, γνωρίζουμε ότι το πνεύμα του Palpatine επέζησε του θανάτου του στο “Return of the Jedi”. Ωστόσο, ο Palpatine παραμένει στη ζωή μέσα σε ένα εξαθλιωμένο σώμα στον Exegol, γεγονός που είναι γνωστό μόνο στον Hux και σε μερικούς εκλεκτούς άλλους. Τελικά θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα σώματα του Supreme Leader Snoke ως “σπίτι” όταν το First Order αρχίσει να αναδύεται, αλλά ο απώτερος στόχος του Palpatine είναι η αθανασία μέσω της κλωνοποίησης. Με βάση αυτά που γνωρίζουμε από το “The Rise of Skywalker”, το Project Necromancer δεν είναι ποτέ επιτυχημένο στη δημιουργία ενός κλώνου Palpatine που μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Δύναμη. Καταλήγει μόνο σε έναν κλώνο που δεν είναι ευαίσθητος στη δύναμη, ο οποίος γίνεται ο πατέρας της Rey.

    Τίποτα από αυτά δεν αφορά καν το γεγονός ότι ο ίδιος ο Gideon φαίνεται να έχει αρκετές δεξαμενές κλωνοποίησης στη μυστική βάση του στον Mandalore. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί ο Gideon είναι τόσο περιφρονητικός για τα πειράματα κλωνοποίησης του Hux, όταν ο ίδιος φαίνεται να ασχολείται με την ίδια επιχείρηση. Eίναι πιθανό ο Gideon να είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του Snoke, ενώ ο Hux είναι περισσότερο επικεντρωμένος στην κλωνοποίηση του Palpatine; Διαφορετικές λύσεις με τον ίδιο τελικό στόχο – την επιστροφή του Αυτοκράτορα.

    Praetorian Guards και Beskar Stormtroopers

    Η Αυτοκρατορία μπορεί να έχει αποδυναμωθεί σοβαρά, αλλά έχει ακόμα μερικά εντυπωσιακά όπλα να φέρει. Αυτό γίνεται φανερό στο επειδόσιο, όταν ο Moff Gideon εξαπολύει έναν στρατό stormtrooper με beskar. Ο Gideon ξεκαθαρίζει ότι η φιλοσοφία του είναι να κλέβει τις τακτικές και τα όπλα των εχθρών του για να δημιουργήσει την τέλεια δύναμη μάχης. Και έτσι οι νέοι του στρατιώτες (κι αυτός) φορούν την πανοπλία και τα jetpacks των Mandalorians.

    Αυτοί οι Beskar Troopers (ελλείψει καλύτερου όρου) μπορεί να είναι μια επανάκληση στις πρώτες ιδέες του George Lucas για τον Boba Fett. Κάποια στιγμή, η ιστορία του Boba τον είχε ως έναν επίλεκτο αυτοκρατορικό στρατιώτη γνωστό ως Super Commando. Το πρωτότυπο concept art του καλλιτέχνη Ralph McQuarrie για τον Boba τον απεικονίζει με λευκή πανοπλία, ακριβώς όπως οι Stormtroopers. Οι Beskar Troopers φαίνεται να είναι μια νέα εκδοχής της ιδέας του Super Commando, αν και είναι αμφίβολο αν αυτοί οι στρατιώτες είναι πραγματικά Mandalorian.

    Βλέπουμε επίσης την επιστροφή ενός άλλου οικείου τύπου Trooper από το “Star Wars: The Last Jedi”. Ο Gideon παίρνει έχει ως έξτρα βοήθεια Praetorian Guards. Αυτοί είναι οι ίδιοι σωματοφύλακες που υπερασπίζονται τον Supreme Leader Snoke στην αίθουσα του θρόνου του, αν και αυτοί οι χαρακτήρες φορούν επίσης κράνη Mandalorian και όχι τα πιο εμπνευσμένα από τους σαμουράι σχέδια του “The Last Jedi”.

    Η επιστροφή των Praetorian Guards δημιουργεί μία από τους πιο απτές συνδέσεις μέχρι σήμερα μεταξύ της Empire και του First Order. Τώρα ξέρουμε ότι η Empire χρησιμοποιούσε αυτούς τους επίλεκτους πολεμιστές ακόμη και πριν εξελιχθεί στο First Order. Μαθαίνουμε επίσης ότι οι Praetorian Guards δεν είναι απλώς επιφορτισμένοι με την προστασία του Snoke/Palpatine, αλλά μπορούν να ανατεθούν σε οποιονδήποτε αυτοκρατορικό πολέμαρχο που χρειάζεται επιπλέον προστασία. Είναι ξεκάθαρα ικανοί στο να σκοτώνουν τους Mandalorians, αλλά θα δούμε αν οι πραιτοριανοί φρουροί επιβιώσουν από την αναπόφευκτη ρεβάνς με τις δυνάμεις της Bo-Katan στο φινάλε της τρίτης σεζόν.

    To “The Mandalorian” προβάλλεται κάθε Τετάρτη στο Disney+.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX