Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Πόσες ώρες ξοδεύουμε στο κινητό μας;

    Είναι γνωστό ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι, ειδικά στις αναπτυγμένες χώρες, ξοδεύουν αρκετές ώρες την ημέρα στο κινητό. Κι ενώ όλοι λίγο πολύ “περιπλανιόμαστε” στα social media θεωρώντας το μια “αθώα” συνήθεια, συχνά δεν συνειδητοποιούμε πόσες ώρες την ημέρα κοιτάμε μια οθόνη. Πρόσφατη έρευνα όμως της App Annie αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 4,8 ώρες την ημέρα στα κινητά τους.

    Το 2021 μάλιστα οι χρήστες «κατέβασαν» εφαρμογές 230 δισεκατομμύρια φορές, δαπανώντας 170 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως έχουν δείξει κι άλλες έρευνες το τελευταίο διάστημα, το TikTok ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή του έτους παγκοσμίως, με τους χρήστες να περνούν 90% περισσότερο χρόνο σε αυτή, σε σύγκριση με το 2020. Ο μέσος χρόνος που δαπανήθηκε στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, ήταν τέσσερις ώρες και 48 λεπτά, σημειώνοντας 30% αύξηση σε σχέση με το 2019.

    Αυτά τα στοιχεία ισχύουν για δέκα αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Σιγκαπούρης και του Καναδά. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, το 2021 κυκλοφόρησαν δύο εκατομμύρια νέες εφαρμογές και παιχνίδια. Ο αριθμός των εφαρμογών με έσοδα πάνω από 100 εκατ. δολάρια, αυξήθηκε κατά 20%.

    ΤοYouTube ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή ροής βίντεο παγκοσμίως, ενώ το Netflix ήρθε δεύτερο. Περίπου 116 δισ. δολάρια ξόδεψαν οι χρήστες στην αγορά των παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα, ενώ, εν μέσω πανδημίας, οι άνθρωποι πέρασαν πολύ χρόνο σε εφαρμογές αγορών. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των συνεδριών στις εφαρμογές ευεξίας, αυξήθηκε σε 194 δισεκατομμύρια το 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% σε σχέση με πέρσι.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ