Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
More

  Πόσο αυξάνονται οι λογαριασμοί ρεύματος

  Πόσο αυξάνονται οι λογαριασμοί ρεύματος

  Ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές στο ρεύμα. Το νέο πράσινο τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ ανά κιλοβατώρα και όλοι οι πάροχοι. Πόσο αυξάνονται οι λογαριασμοί ρεύματος.

  Αλλάζουν οι λογαριασμοί ρεύματος, καθώς σημειώνονται αυξήσεις στα τιμολόγια Ιουνίου που ξεκίνησαν να αναρτώνται από τους παρόχους. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του πράσινου τιμολογίου Γ1/Ν1 για τον Ιούνιο απορροφά η ΔΕΗ μέσω της ανόδου της έκπτωσης που προσφέρει στο 38%.


  Οι τιμές για το πράσινο τιμολόγιο φτάνουν τα 11,898 λεπτά από 10,6 λεπτά το Μάιο.

  Η αντίστοιχη χρέωση για κατανάλωση άνω των 500 κιλοβατωρών ανέρχεται σε 12,6 λεπτά, ενώ η νυκτερινή χρέωση είναι 9,97 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

  Στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ πρόκειται να δημοσιευτούν και οι τιμές των υπολοίπων προμηθευτών.


  Υπενθυμίζεται ότι η υψηλότερη μέση τιμή στην χονδρεμπορική αγορά καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα εφαρμογής του νέου καθεστώτος στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τα πολύχρωμα τιμολόγια.

  Για το ποιο τιμολόγιο ρεύματος συμφέρει περισσότερο τους καταναλωτές να επιλέξουν το καλοκαίρι μίλησε ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. Ο κ. Χριστοδουλίδης πρότεινε στους καταναλωτές να επιλέξουν το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος εξάμηνης διαρκείας με τιμή κάτω των 9 λεπτώνδιότι αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές .

  «Θεωρώ ότι τις αποκλιμακώσεις που είδαμε το προηγούμενο διάστημα του 2024 δεν θα τις δούμε Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, διότι ποτέ δεν υπήρξε μείωση του ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη λόγω της χρήσης των κλιματιστικών», είπε χαρακτηριστικά.

  Επιπλέον, όπως είπε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και του παρατεταμένου καύσωνα που αναμένουμε τα υδροηλεκτρικά θα υποχωρήσουν ως προς το μερίδιό τους στην αγορά ρεύματος. «Όταν έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τα φωτοβολταϊκά δεν αποδίδουν στη μέγιστη ισχύ τους», πρόσθεσε ο ειδικός.

  timologia_revma261_4b910.jpg
  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ