Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Πόσο χρόνο χρειάζεται η καρδιά σου για να ξεπεράσει ένα χωρισμό

    Πόσο χρόνο χρειάζεται η καρδιά σου για να ξεπεράσει ένα χωρισμό

    Ο Άγιος Βαλεντίνος για κάποιους είναι απλώς μία αδιάφορη μέρα, ενώ για άλλους, για τους ερωτευμένους, είναι μία μέρα γιορτής. Φυσικά, υπάρχουν και οι πρόσφατα χωρισμένοι που μάλλον θα προτιμούσαν να προσπεράσουν την 14η του μήνα και να περάσουν απευθείας στη 15η.

    Όσοι έχουν χωρίσει κοντά στις 14 Φεεβρουαρίου, ξέρουμε τον εκνευρισμό με τα ζευγάρια που γιορτάζουν και τα stories γεμάτα καρδιές και αγάπη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την κακή διάθεση κάθε φορά που περνάμε έξω από στολισμένη βιτρίνα κάποιου ζαχαροπλαστείου ή κάποιου ανθοπωλείου αλλά και τον πόνο. Αλλά, για πόσο; Πόσο χρόνο χρειάζεται η καρδιά για να γίνει καλά;

    Η Compare The Market AU διεξήγαγε έρευνα για τις ανάγκες της οποίας, ρώτησε χωρισμένους πώς και πότε ξεπέρασαν τον χωρισμό τους.

    1. O μέσος άνθρωπος χρειάζεται λίγο περισσότερο από 10 μήνες για να ξεπεράσει την στενοχώρια από έναν χωρισμό και να αρχίσει να ξαναβγαίνει. Τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν πληγωθεί πάνω από μία φορά, ενώ το 1/4 πάνω από δύο φορές.

    2. Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ξεπεράσουν το γεγονός ότι η καρδιά τους έχει ραγίσει από ό,τι οι άνδρες: το σκορ είναι 12,43 μήνες, έναντι 7,7 μηνών. Ωστόσο, ως ηλικιακή ομάδα, η Gen Z ανακάμπτει ταχύτερα, καθώς χρειάζεται μόλις 5,33 μήνες κατά μέσο όρο, για να ξεπεράσει έναν πρώην.

    3. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους ένας χωρισμός επηρεάζει τους ανθρώπους είναι είτε ο πολύς είτε ο πολύ λίγος ύπνος και η απώλεια αυτοπεποίθησης- με 35% και 33% των ανθρώπων να τα αναφέρουν αυτά, αντίστοιχα. Πάνω από το 30% των ανθρώπων δήλωσαν επίσης ότι δυσκολεύονται να εμπιστευτούν άλλους ανθρώπους καθώς και ότι αισθάνονται όλο και περισσότερο αγχωμένοι και απομονωμένοι από το φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον.

    4. Η μουσική βοηθά περισσότερο, με το 31% να αναφέρει τη μουσική ως σημαντική βοήθεια, ενώ ακολουθούν η επικοινωνία/ενασχόληση με αγαπημένα πρόσωπα, όπως και η τηλεόραση/κινηματογράφος σύμφωνα με το 1/4 των ερωτηθέντων. Άλλα πράγματα που έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακάμψουν από χωρισμό είναι η αυτοφροντίδα και οι νέες παρέες.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Διαφήμιση με κουμπί κλεισίματοςX