Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πράσινο φως από τη ΡΑΕ για τα δίκτυα αερίου σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Αμύνταιο – Eγκρίθηκε το αναθεωρημένο 5ετές πλάνο της ΔΕΔΑ

    Θετική σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress ήταν η απάντηση της ΡΑΕ στο αίτημα αναθεώρησης του 5ετούς προγράμματος ανάπτυξης που κατέθεσε η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

    H εταιρεία ζήτησε από το Ρυθμιστή να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ανάπτυξης την ένταξη στο σχεδιασμό επέκτασης των δικτύων μέσης πίεσης τους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας (Πτολεμαΐδας) και Αμύνταιου.

    Σημειώνεται ότι οι τρεις δήμοι υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό, ωστόσο εξαιρέθηκαν στη συνέχεια λόγω των αποφάσεων για λειτουργία ενιαίας μονάδας τηλεθέρμανσης. Πλέον με την αναθεώρηση του προγράμματος της ΔΕΔΑ επανέρχονται όπως άλλωστε είχαν ζητήσει και οι τοπικοί φορείς. Τα δίκτυα μέσης πίεσης θα αναπτυχθούν στις κωμοπόλεις των Δήμων και στις αντίστοιχες βιομηχανικές ζώνες, αλλά όχι στις τρεις πόλεις, λόγω της τηλεθέρμανσης που θα λειτουργήσει εκεί.

    Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο ΔΕΣΦΑ βάσει του δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης 2021 – 2030 προβλέπεται να κατασκευάσει μετρητικό και ρυθμιστικό σταθμό στην περιοχή Περδίκκα Εορδαίας που θα διασφαλίσει τη σύνδεση με φυσικό αέριο της περιοχής αλλά και των τηλεθερμάνσεων. Ως η προσφορότερη λύση, έχει προκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους, η λύση της κατασκευής μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) από τη ΔΕΗ, η οποία προβλέπεται να αποτελέσει τη βάση για την κάλυψη των αναγκών των τηλεθερμάνσεων των πόλεων, λύση που θα στηρίζεται και στο φυσικό αέριο.

    Πηγή: energypress.gr
    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ