Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Πράσινο φως στα πρόστιμα για POS και ταμειακές

    Πράσινο φως στα πρόστιμα για POS και ταμειακές

    Από τις μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ ξεκινάει τους ελέγχους η ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση ταμειακών και POS.

    Βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών της ΑΑΔΕ, το 2023 εντοπίζονται 1.072 επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει ούτε στη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS, ούτε στον προγραμματισμό του ραντεβού για τον σκοπό αυτόν εντός του Απριλίου.


    Aυτές οι επιχειρήσεις αφορούν τον τομέα της εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινά κέντρα, εταιρίες παρασκευής γευμάτων, catering, μπαρ ξενοδοχείων κλπ) καθώς και πρατήρια καυσίμων.

    Ως εκ τούτου, η ΑΑΔΕ θα επικοινωνήσει αμέσως με αυτές τις επιχειρήσεις για να διερευνήσει εάν η μη συμμόρφωσή τους οφείλεται σε αμέλεια ή σε ανωτέρα βία.

    Έπειτα, θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμων σε όσες επιχειρήσεις δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν την μη συμμόρφωσή τους.


    Οι έλεγχοι και η επικοινωνία με την ΑΑΔΕ θα επεκταθούν επίσης σε άλλες επιχειρήσεις με χαμηλότερο τζίρο που δεν έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως τη διασύνδεση των συστημάτων τους.

    Ταυτόχρονα, κλιμάκια της ΑΑΔΕ έχουν ήδη ξεκινήσει ελέγχους σε επιχειρήσεις με POS (ταξί, περίπτερα κλπ), και αναμένονται ανακοινώσεις εντός του επόμενου διαστήματος.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ