Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Πρόεδρος ΟΣΕ για την πρόσκρουση τρένου σε πεσμένα δέντρα: «Χωρίς άδεια δεν μπορούμε να τα κόψουμε» – Τι είπε για το έγγραφο των μηχανοδηγών

    «Χωρίς την άδεια του αρμόδιου Δασαρχείου δεν μπορούμε να κόψουμε τα δέντρα. Είναι ποινικό αδίκημα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, μιλώντας στο ΑΝΤ1 για το περιστατικό με την πρόσκρουση σε δέντρο αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα.

    «Πρέπει να σας πω ότι ο ΟΣΕ έχει δαπανήσει μέσα στο 2024 και μέχρι αυτή τη στιγμή, πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να κάνει καθαρισμό της βλάστησης από όλη την Ελλάδα. Στείλαμε κατ’ επανάληψη σχετικά διαβήματα προς το αρμόδιο Δασαρχείο», τόνισε ο κ. Γραμματίδης και πρόσθεσε: «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχουμε έρθει κατ’ επανάληψη σε επαφή με την συγκεκριμένη υπηρεσία για να ζητήσουμε την άδεια να κόψουμε δέντρα από την συγκεκριμένη περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί η σχετική άδεια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κόψουμε τα δέντρα. Πρόκειται περί πολλών διαβημάτων τα οποία είναι άκαρπα αυτή τη στιγμή».

    Έγγραφο και από τους μηχανοδηγούς

    Αναφορά έγινε και σε έγγραφο που έχουν στείλει οι μηχανοδηγοί, στο οποίο τονίζουν την επικινδυνότητα της κατάστασης, εδώ και τρεις μήνες.

    «Όταν στέλνεται ένα τέτοιο έγγραφο, αμέσως κάνουμε τα ανάλογα διαβήματα. Υπάρχει ένα πρόγραμμα κοπής της βλάστησης και των δέντρων σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα ήθελα να θυμίσω ότι πέρυσι ξοδέψαμε πάνω από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ για τέτοιου είδους καθαρισμούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΣΕ και συμπλήρωσε: «Το ίδιο κάνουμε και το 2024 με πάρα πολλά συνεργεία – ανάδοχους σε όλη την Ελλάδα και πράγματι είχαμε παράπονα. Όμως, όπου υπάρχουν τέτοια προβλήματα σπεύδουμε να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά ειδικά για το σημερινό συμβάν πρέπει να πούμε ότι η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή: Δεν μπορούσαμε να κόψουμε τα δέντρα, χωρίς την έγκριση του Δασαρχείου. Αποτελεί ποινικό αδίκημα, άλλωστε».

    εγγραφο
    Το έγγραφο των μηχανοδηγών/ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

    Δείτε το σχετικό βίντεο

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ