Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
More

    Προφορικές εξετάσεις ΕΣΔΙ Δικαστικών Υπαλλήλων 2024

    Προφορικές εξετάσεις ΕΣΔΙ Δικαστικών Υπαλλήλων 2024

    Τώρα που πλησιάζουν οι προφορικές εξετάσεις του 3ου εισαγωγικού διαγωνισμού ΕΣΔΙ Δικαστικών Υπαλλήλων τον Νοέμβριο του 2024, αυτό που πρέπει να κάνετε για επανάληψη είναι να απαντάτε ξανά στις ερωτήσεις που τέθηκαν στους υποψηφίους των προηγούμενων εισαγωγικών διαγωνισμών της ΕΣΔΙ δικαστικών υπαλλήλων.

    Για το λόγο αυτό ακολουθούν οι απαντήσεις με τις σχετικές διατάξεις στο θέμα ΚΔΥ-ΚΟΔ που τέθηκε στους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης εξεταζόμενους της Α’ Σειράς του εν λόγω διαγωνισμού ΕΣΔΙ.


    Σημειώνεται ότι το 1ο και 12ο ερώτημα δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα ύλη σας. Επίσης, στα περισσότερα ερωτήματα ο εξεταζόμενος έπρεπε να βρει την απάντηση από συνδυασμό διατάξεων ακόμα και να κάνει συλλογισμούς. Υπήρχαν, ωστόσο, και οι ξεκάθαρες απαντήσεις από τις ίδιες τις διατάξεις.

    Από την διαδικασία αυτή έχετε μόνο να εισπράξετε και όχι να χάσετε, απαιτεί κόπο και χρόνο αλλά αποφέρει καρπούς.

    Καλή μελέτη!!


    1. Στην συνεδρίαση της ολομέλειας του δικαστηρίου για την τροποποίηση του κανονισμού εσωτερικής υπηρεσίας της ειδοποιείται εγγράφως να συμμετέχει και η οικεία συνδικαλιστική οργάνωση των δικαστικών υπαλλήλων, η οποία:

    Α υποχρεούται να υποβάλλει έγγραφες προτάσεις για θέματα σχετικά με το αντικείμενο του κανονισμού και να τις αναπτύξει μετά την έναρξη της συνεδρίασης

    Β μπορεί, αν το επιθυμεί, να υποβάλλει προτάσεις για τα θέματα σχετικά με το αντικείμενο του κανονισμού τις οποίες καλείται να αναπτύξει αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης


    Γ συμμετέχει σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας του δικαστηρίου

    Σωστή απάντηση: Β

    Άρθρο 19 παρ. 6 ΚΟΔ (κανονισμοί εσωτερικής υπηρεσίας) «Έναν (1) μήνα πριν από την επικείμενη κατάρτιση, συμπλήρωση, τροποποίηση, αντικατάσταση ή κατάργηση του κανονισμού ή διατάξεών του ειδοποιούνται εγγράφως ][…] δ) η οικεία συνδικαλιστική οργάνωση των δικαστικών υπαλλήλων, για να υποβάλλουν, αν επιθυμούν, έγγραφες προτάσεις για θέματα σχετικά με το αντικείμενο του κανονισμού, αμέσως μετά από την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας […]»


    2. Δικαστικός υπάλληλος μπορεί κατόπιν αδείας του Υπουργού Δικαιοσύνης, ύστερα από αιτιολογημένη σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου:

    Α να συμμετέχει στη διοίκηση συνεταιρισμού

    Β να συμμετέχει ως ομόρρυθμος εταίρος σε ετερόρρυθμη εταιρεία

    Γ να εκμεταλλεύεται με εκμίσθωση αυτοκίνητο δημόσιας χρήσεως το οποίο απέκτησε με αγορά τον εξάδελφό του

    Σωστή απάντηση: Α

    Άρθρο 119 παρ. 2 ΚΔΥ (συμμετοχή σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) «[…] Ο δικαστικός υπάλληλος επιτρέπεται να συμμετέχει σε συνεταιρισμό ή στη διοίκησή του, ύστερα από άδεια που χορηγείται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπονται στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 118»

    Άρθρο 118 παρ. 2 ΚΔΥ (άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή) «Η άδεια της παρ. 1 χορηγείται από το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ύστερα από αιτιολογημένη σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου και ανακαλείται με την ίδια διαδικασία»

    3. Δικαστικός υπάλληλος, που έλαβε εντολή από τον προϊστάμενο του για τη σύνταξη εγγράφου για θέμα της αρμοδιότητάς του, με το περιεχόμενο του οποίου ο ίδιος διαφωνεί:

    Α μπορεί να αρνηθεί την εκτέλεση της εντολής του προϊσταμένου

    Β οφείλει να εκτελέσει την εντολή του προϊσταμένου του, διατυπώνοντας εγγράφως την αντίθετη γνώμη του στο σχέδιο του εγγράφου

    Γ οφείλει να εκτελέσει την εντολή, αφού εκφράσει προφορικά τις αντιρρήσεις του στον προϊστάμενό του

    Σωστή απάντηση: Β

    Άρθρο 113 παρ. 5 ΚΔΥ (νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών) «Ο δικαστικός υπάλληλος δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη σύνταξη εγγράφου για θέμα της αρμοδιότητάς του, εφόσον διαταχθεί γι’ αυτό από προϊστάμενό του. Αν διαφωνεί με το περιεχόμενο του εγγράφου, εφαρμόζεται η παρ. 4»

    Άρθρο 113 παρ. 4 ΚΔΥ (νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών) «Αν ο δικαστικός υπάλληλος δεν συμφωνεί για ενέργεια για την οποία είναι αναγκαία η προσυπογραφή ή η θεώρησή του, διατυπώνει εγγράφως την αντίθετη γνώμη του στο σχέδιο του εγγράφου για να απαλλαγεί από την ευθύνη […]»

    4. Στις αρμοδιότητες του προϊσταμένου της γραμματείας ανήκει:

    Α η παροχή των αναγκαίων οδηγιών για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της

    Β η σύγκληση της υπηρεσιακής συνέλευσης των δικαστικών υπαλλήλων

    Γ η επιμέλεια της ευταξίας στα ακροατήρια

    Σωστή απάντηση: Β

    Άρθρο 11 παρ. 3 ΚΟΔ (γραμματεία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών) «Ο προϊστάμενος της γραμματείας δικαστικός υπάλληλος: […] ιβ) συγκαλεί την υπηρεσιακή συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων […]»

    5. Σε περίπτωση αδυναμίας συγκροτήσεως του Εφετείου ανηλίκων Βορείου Αιγαίου παραγγέλλει να μεταβούν στο Εφετείο αυτό για τη σύνθεση της δικασίμου, όσοι εφέτες χρειάζονται από το οικείο Εφετείο, ο δικαστής που διευθύνει:

    Α το Εφετείο Πειραιά

    Β το Εφετείο Θεσσαλονίκης

    Γ το Εφετείο Πατρών

    Σωστή απάντηση: Α

    Άρθρο 6 παρ. 1γ) ΚΟΔ (αδυναμία συγκρότησης δικαστηρίων) «Αν για οποιονδήποτε λόγο είναι αδύνατη η συγκρότηση: […] γ) των εφετείων, των εφετείων ανηλίκων και των μικτών ορκωτών εφετείων Δωδεκανήσου(1), Ναυπλίου(2), Λαμίας(3), Καλαμάτας(4), Ευβοίας(5), Κέρκυρας(6), Κρήτης (1), Ανατολικής Κρήτης(2), Αιγαίου(3), Βορείου Αιγαίου(4), […], ο δικαστής ο οποίος διευθύνει το εφετείο: γα) των Αθηνών για τα έξι (6) πρώτα, γβ) του Πειραιώς για τα τέσσερα (4) αμέσως επόμενα […]»

    6. Το οικείο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο, αποφασίζει σε πρώτο βαθμό:

    Α αν συντρέχει περίπτωση λύσης της υπαλληλικής σχέσης δικαστικού υπαλλήλου της υπηρεσίας του, επειδή αυτός βαθμολογήθηκε σε τρεις (3) συνεχόμενες εκθέσεις αξιολόγησης των προϊσταμένου του, με βαθμό πενήντα τρία (53) σε όλα τα κριτήρια αξιολόγησης

    Β αν συντρέχει περίπτωση παύσης της υπαλληλικής σχέσης δικαστικού υπαλλήλου της υπηρεσίας του ο οποίος έχει βαθμολογηθεί σε τρεις συνεχόμενες αξιολογήσεις με τον βαθμό σαράντα εννέα (49) σε μία κατηγορία των κριτηρίων αξιολόγησης

    Γ για να οριστικοποιήσει τη βαθμολογία της έκθεσης αξιολόγησης του δικαστικού υπαλλήλου της υπηρεσίας του ο οποίος βαθμολογήθηκε για πρώτη φορά με τελικό βαθμό ενενήντα πέντε (95)

    Σωστή απάντηση: Β

    Άρθρο 88 παρ. 1 ΚΔΥ (αρμοδιότητα δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων) «Το πενταμελές δικαστικό συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφασίζει σε πρώτο βαθμό […] υπηρεσιακή ανεπάρκεια»

    Άρθρο 133 παρ. 9 ΚΔΥ (κριτήρια και διαδικασία αξιολόγησης δικαστικών υπαλλήλων) «Με τους βαθμούς σαράντα (40) έως σαράντα εννέα (49) βαθμολογούνται οι ακατάλληλοι για τη συγκεκριμένη υπηρεσία υπάλληλοι»

    7. Στη σύνθεση του μικτού ορκωτού δικαστηρίου δεν επιτρέπεται να συμμετέχει δικαστικός υπάλληλος εάν στην ίδια σύνθεση στην υπόθεση που εκδικάζεται:

    Α μετέχει ως ένορκος συνάδελφος της συζύγου του

    Β μετέχει ως ένορκος ο ανεψιός του, γιος του αδελφού του

    Γ ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είναι στενός οικογενειακός του φίλος

    Σωστή απάντηση: Β

    Άρθρο 122 παρ. 1 ΚΔΥ (κώλυμα λόγω συμφέροντος) «Ο δικαστικός υπάλληλος δεν επιτρέπεται είτε ατομικώς είτε ως μέλος συλλογικού οργάνου, να αναλαμβάνει την επίλυση ζητήματος ή να συμπράττει στην έκδοση πράξεων, αν έχει συμφέρον ο ίδιος ή ο σύζυγος, το έτερο μέρος συμφώνου συμβίωσης ή συγγενής του, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έως και τον τρίτο βαθμό ή αν αφορούν σε πρόσωπο με το οποίο τελεί σε σχέση ιδιαίτερης φιλίας ή έχθρας»

    8. Κατά τις αρχαιρεσίες για τη θέση του προέδρου του τριμελούς συμβουλίου διεύθυνσης του ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης μπορούν να είναι υποψήφιοι οι υπηρετούντες σε αυτό, σε αριθμό ίσο με το ½ των οργανικών θέσεων:

    Α αρχαιότεροι ειρηνοδίκες ανεξαρτήτως τάξης

    Β αρχαιότεροι ειρηνοδίκες Α και Β τάξεως

    Γ οι ειρηνοδίκες Α τάξεως που έχουν ασκήσει προηγουμένως καθήκοντα μέλους του τριμελούς συμβουλίου διεύθυνσης

    Σωστή απάντηση: Α

    Άρθρο 17 παρ. 4 ΚΟΔ (διεύθυνση δικαστηρίων) «[…] Για τα ειρηνοδικεία, υποψήφιοι για τις θέσεις των μελών του συμβουλίου είναι οι αρχαιότεροι υπηρετούντες ειρηνοδίκες και σε αριθμό ίσο με το ένα δεύτερο (1/2) των αντίστοιχων οργανικών θέσεων, ανεξαρτήτως τάξης χωρίς να προσμετρούνται στον αριθμό αυτόν οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου συμβουλίου […]»

    9. Δικαστικός υπάλληλος του οποίου ανακλήθηκε ο διορισμός διότι παραπέμφθηκε με τελεσίδικο βούλευμα για κακουργηματική πλαστογραφία:

    Α δεν έχει τη δυνατότητα αναδιορισμού σε κάθε περίπτωση

    Β έχει τη δυνατότητα αναδιορισμού μετά την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης με την οποία έπαυσε οριστικά η ποινική του δίωξη, λόγω παραγραφής

    Γ έχει τη δυνατότητα διορισμού μετά την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος

    Σωστή απάντηση: Γ

    Άρθρο 17 παρ. 3 ΚΔΥ (αναδιορισμός) «Επιτρέπεται επίσης ο αναδιορισμός δικαστικού υπαλλήλου, του οποίου ανακλήθηκε ο διορισμός για παράβαση των περ. α) και β) του άρθρου 7, εφόσον μετά την ανάκληση ο υπάλληλος αυτός απαλλάχτηκε από την κατηγορία με αμετάκλητη απόφαση ή με αμετάκλητο βούλευμα […]»

    10. Ο Α δικαστικός υπάλληλος της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ο οποίος κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και υπηρετεί ήδη με τον βαθμό Α’, υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ο υπάλληλος αυτός:

    Α δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να τιμωρηθεί με την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού σε κατώτερο βαθμό

    Β μπορεί να τιμωρηθεί με την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στον βαθμό Β

    Γ μπορεί να τιμωρηθεί με την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στον βαθμό Γ

    Σωστή απάντηση: Β

    Άρθρο 166 παρ. 1 ΚΔΥ (πειθαρχικές ποινές) «Οι πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται στους δικαστικούς υπαλλήλους είναι: […] στ) ο υποβιβασμός έως δύο (2) βαθμούς, όχι όμως κάτω από τον εισαγωγικό βαθμό της κατηγορίας στην οποία ανήκει ο υπάλληλος, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 20»

    Άρθρο 20 παρ. 3 ΚΔΥ (βαθμολογική κλίμακα) «Εισαγωγικός βαθμό των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ είναι ο βαθμός Δ’ […] Για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος εισαγωγικός βαθμός είναι ο Β’ στον οποίο κατατάσσονται με διαπιστωτική πράξη […]»

    11. Ο δικαστικός υπάλληλος ευθύνεται:

    Α έναντι τρίτων για βλάβη που τους προξένησε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με παράνομη και υπαίτια πράξη του, οφειλόμενη σε δόλο του ίδιου

    Β έναντι του Δημοσίου για θετική ζημία του ο ίδιος προκάλεσε σε αυτό, με δόλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από τη διαπίστωση της οποίας έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο ετών

    Γ έναντι του Δημοσίου για αποζημίωση που το ίδιο κατέβαλε σε τρίτο για βλάβη που αυτός υπέστη από παράνομη και υπαίτια πράξη του (υπαλλήλου), οφειλόμενη σε ελαφρά του αμέλεια

    Σωστή απάντηση: Β

    Άρθρο 123 παρ. 1 ΚΔΥ (αστική ευθύνη) «Ο δικαστικός υπάλληλος ευθύνεται έναντι του Δημοσίου για κάθε θετική ζημία την οποία προξένησε σε αυτό από δόλο ή βαριά αμέλεια. Ευθύνεται για τις αποζημιώσεις τις οποίες κατέβαλε το Δημόσιο σε τρίτους για βλάβη από παράνομη πράξη ή παράλειψή του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, εφόσον οφείλεται σε δόλο ή βαριά αμέλεια. Ο δικαστικός υπάλληλος δεν ευθύνεται έναντι των τρίτων για τις πιο πάνω πράξεις ή παραλείψεις του»

    Άρθρο 123 παρ. 3 ΚΔΥ (αστική ευθύνη) «Αν πρόκειται για αποζημίωση την οποία κατέβαλε το Δημόσιο σε τρίτους για βλάβη από παράνομη πράξη ή παράλειψη του υπαλλήλου, η αξίωση καταλογισμού παραγράφεται μετά πενταετία από την κοινοποίηση της αμετάκλητης απόφασης στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο[…]»

    12. Δικαστικός υπάλληλος τιμωρήθηκε με τελεσίδικη πειθαρχική απόφαση με ποινή προσωρινής παύσης πέντε (5) μηνών για την πράξη της ψευδούς βεβαίωσης, που τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, για την οποία ασκήθηκε συγχρόνως και ποινική δίωξη. Την επανάληψη της πειθαρχικής διαδικασίας μπορούν να ζητήσουν:

    Α ο δικαστικός υπάλληλος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, εφόσον μεταγενέστερα εκδόθηκε αμετάκλητη αθωωτική απόφαση ποινικού δικαστηρίου για την ίδια πράξη

    Β το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, όταν εκδοθεί μεταγενέστερα αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για την ίδια πράξη

    Γ το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, εφόσον κρίθηκε με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ότι η πειθαρχική απόφαση εκδόθηκε κατά παραβίαση δικαιώματος που αφορά στο δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε

    Σωστή απάντηση: Α

    Άρθρο 171 παρ. 4β) ΚΔΥ (σχέση της πειθαρχικής με την ποινική δίκη) «Η πειθαρχική δίκη επαναλαμβάνεται, με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 208 […] β) αν μετά την έκδοση τελεσίδικης καταδικαστικής πειθαρχικής απόφασης, εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για την ίδια πράξη ή παράλειψη […]»

    Άρθρο 208 παρ. 1 ΚΔΥ (επανάληψη πειθαρχικής δίκης) «Την επανάληψη της πειθαρχικής δίκης, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 171, μπορούν να ζητήσουν τα αρμόδια για την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης όργανα στην περ. α) της παραγράφου αυτής, ο δικαστικός υπάλληλος στις περ. β), γ) και δ) της ίδιας παραγράφου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις»

    13. Επιτρέπεται η μετάθεση δικαστικού υπαλλήλου, όταν στον τόπο που υπηρετεί δεν υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό ίδρυμα για την αντιμετώπιση νοσήματος από το οποίο πάσχει:

    Α ο πατέρας του ηλικίας εξήντα πέντε (65) ετών ο οποίος κατοικεί στον ίδιο τόπο με τον δικαστικό υπάλληλο, και έχει ποσοστό αναπηρίας 70%

    Β ο άγαμος γιος του, ηλικίας είκοσι τριών (23) ετών

    Γ η μητέρα της συζύγου (πεθερά) του, ηλικίας εβδομήντα δύο ετών η οποία κατοικεί σε διαφορετικό τόπο από εκείνον στον οποίο κατοικεί ο δικαστικός υπάλληλος

    Σωστή απάντηση: Α

    Άρθρο 150 παρ. 3 ΚΔΥ (μετάθεση για λόγους υγείας) «Ως προστατευόμενα μέλη του δικαστικού υπαλλήλου, για την εφαρμογή των παρ. 1 και 2, θεωρούνται […] γ) οι γονείς και των δύο συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ο) έτος της ηλικίας τους, ή ανεξάρτητα από ηλικία, αν ο ένας έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%. Οι γονείς θεωρούνται προστατευόμενα μέλη εφόσον κατοικούν στον ίδιο τόπο με τον δικαστικό υπάλληλο»

    14. Δικαστικός υπάλληλος της κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) που υπηρετεί ένα (1) έτος με τον βαθμό Γ, απέκτησε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του αποφοιτήριο τίτλο δημοσίου ΙΕΚ διάρκειας σπουδών δύο (2) ετών. Προκειμένου να προαχθεί στον βαθμό Β’, απαιτείται ακόμη χρονικό διάστημα υπηρεσίας του στον βαθμό Γ:

    Α επτά (7) ετών

    Β έξι (6) ετών

    Γ πέντε (5) ετών

    Σωστή απάντηση: Γ

    Άρθρο 139 παρ. 1 ΚΔΥ (βαθμολογική εξέλιξη) «Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό απαιτείται […] β) για την κατηγορία ΔΕ: Από τον βαθμό Δ’ στον βαθμό Γ’ διετής υπηρεσία στον βαθμό Δ’, από τον βαθμό Γ’ στον βαθμό Β’ οκταετής υπηρεσία στον βαθμό Γ’ και από τον βαθμό Β’ στον βαθμό Α’ εξαετής υπηρεσία στον βαθμό Β’ […]»

    Άρθρο 139 παρ. 3 ΚΔΥ (βαθμολογική εξέλιξη) «Για τους δικαστικούς υπαλλήλους κατηγορίας ΔΕ που κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αποκτούν αποφοιτήριο τίτλο δημοσίου ΙΕΚ διάρκειας σπουδών δύο (2) ετών, ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθμολογική εξέλιξη μειώνεται συνολικά κατά δύο (2) έτη […]»

    15. Με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από σύμφωνη γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, μπορεί να χορηγηθεί άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης σε δικαστικό υπάλληλο ο οποίος:

    Α έχει συμπληρώσει τριετή υπηρεσία, στην οποία υπολογίζεται και η δοκιμαστική υπηρεσία και δεν έχει υπερβεί το τεσσαρακοστό (40ο) έτος της ηλικίας του

    Β έχει συμπληρώσει επταετή υπηρεσία, στην οποία δεν συνυπολογίζεται η δοκιμαστική και δεν έχει υπερβεί το πεντηκοστό πέμπτο (55ο) έτος της ηλικίας του

    Γ έχει δεκαετή υπηρεσία, δεν έχει υπερβεί το πεντηκοστό πέμπτο (55ο) έτος της ηλικίας του και έχει ήδη λάβει πριν από πέντε έτη, διαθέτοντας τα νόμιμα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης ενός (1) έτους

    Σωστή απάντηση: Β

    Άρθρο 129 παρ. 2 ΚΔΥ (άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης) «Η κατά την παρ. 1 υπηρεσιακή άδεια χορηγείται σε δικαστικούς υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει τριετή τουλάχιστον υπηρεσία, στην οποία δεν συνυπολογίζεται η δοκιμαστική, και δεν έχουν υπερβεί το πεντηκοστό πέμπτο (55ο) έτος της ηλικίας τους»




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ