Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
More

  Πρόγραμμα ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ: Και ξανά προς την Κοζάνη τραβά!

  ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

  Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, επανακάμπτει στην Κοζάνη, το διάστημα 16-20 Μαρτίου 2015, ολοκληρώνοντας το πακέτο στοχευμένων δράσεων στην πόλη για τη διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού, στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ – Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!, που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης –Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.)

  Μετά την αρχική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκεμβρίου του 2014 και τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα που αποτυπώθηκαν από την επαφή με τα σχολεία και τους φορείς της πόλης, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επιστρέφει στην Κοζάνη, με μια σειρά δράσεων που θα εδρασθούν στις βάσεις που τέθηκαν στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης.

  Πιο συγκεκριμένα το διάστημα 16-20 Μαρτίου, ειδικά καταρτισμένοι συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές επισκέψεις σε πάνω από 20 σχολεία του Δήμου Κοζάνης, με θέμα την εξοικονόμηση του νερού και το ρόλο τον οποίο μπορούν οι ίδιοι οι νεαροί πολίτες να διαδραματίσουν στην προστασία του πόρου. Οι συγκεκριμένες παρουσιάσεις θα έχουν χαρακτήρα διαδραστικό, που ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες και τη συμμετοχή των μαθητών και θα συνοδεύεται από διανομή ειδικά σχεδιασμένων Φύλλων Εργασίας αλλά και εγκατάσταση μειωτήρων ροής νερού για την περαιτέρω εξοικείωσή τους με τα θέματα των υδατικών πόρων και τη διερεύνηση πρακτικών για την ορθολογική χρήση τους.

  Στο πλαίσιο πάντα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την Τρίτη 17 Μαρτίου και ώρα 5 μ.μ., στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ (Μπουσίου & Εστίας 3) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με στόχο τη γνωριμία των εκπαιδευτικών της Κοζάνης με τις αρχές και τα εργαλεία του ιδιαίτερα απαιτητικού αυτού πεδίου.

  [ad id=”6783″]

  Την αμέσως επόμενη ημέρα, Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 5 μ.μ. θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, (Ζαφειράκη 4 & Πλακοπίτη Ν.) Ημερίδα και Εργαστήριο Διαβούλευσης, με στόχο την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και την καταγραφή, ιεράρχηση, ανάλυση και αντιμετώπιση των ζητημάτων αιχμής σε σχέση με την διαχείριση του νερού στην Κοζάνη, στη βάση των προτάσεων που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της αρχικής επίσκεψης του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

  Αμφότερες οι ημερίδες υλοποιούνται και με συμβολική προστιθέμενη αξία, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό στις 22 Μαρτίου.

  Τέλος την Τρίτη 17 Μαρτίου και ώρα 5.30 μ.μ.-7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της οδού Ειρήνης, δυναμική δράση δρόμου με στόχο τη γνωριμία των πολιτών με το πρόγραμμα ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, την καταγραφή των ζητημάτων που αναδεικνύουν οι ίδιοι ως κρισιμότερα σε σχέση με τη διαχείριση του αστικού νερού και τη γενικότερη ενημέρωσή τους.

  Δείτε επισυναπτόμενα την πρόσκληση, την ατζέντα και τις αφίσες των προαναφερθέντων ημερίδων.

  Περισσότερες πληροφορίες

  Λουκία Καλαϊτζή

  Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας

  Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

  [email protected] 210 8228795

  [ad id=”5586″]

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία | Στείλε μας το άρθρο σου στο [email protected]
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  Το Νο1 Ραδιόφωνο του Νομού Κοζάνης

  Άκου Δυνατά τις επιτυχίες του σήμερα στον Μελωδία 102.4.

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  Enjoy exclusive access to all of our content

  Get an online subscription and you can unlock any article you come across.