Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Πρώην αρχηγός Πυροσβεστικής για Μάτι: «Ξέραμε για τους νεκρούς όταν έγινε η συνέντευξη τύπου»

    Για «επιχειρησιακές εντολές» με βάση τον «αυτοσχεδιασμό», μίλησε στην απολογία του ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης, απολογούμενος στο δικαστήριο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

    Ο κ. Τερζούδης ο οποίος, ενάμιση σχεδόν μήνα, μετά τη διακοπή της δίκης, λόγω της αποχής των δικηγόρων, συνέχισε την απολογία του, υποστήριξε πως «τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν τόσο γρήγορα που δεν υπήρχε καθόλου χρόνος για την εκκένωση», ενώ παραδέχθηκε πως γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών το βράδυ που δόθηκε η η συνέντευξη παρουσία του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε το συμβάν ως σαρωτικό καθώς η «Πυροσβεστική δεν είχε γνωρίσει άλλο τέτοιο με τόσο τραγικές συνέπειες» και ισχυρίστηκε: «Αυτή η πυρκαγιά με αυτές τις συνθήκες που υπήρχαν δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Μόνο αν υπήρχαν τα δεδομένα για να μπορέσει να φύγει ο κόσμος. Και εμένα με βασανίζει και με ξαναβασανίζει όλο αυτό. Με έχει σημαδέψει. Η ζωή μου έχει αλλάξει…».

    Στην ερώτηση του εισαγγελέα για το χρόνο που έγινε γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί, απάντησε: « Στις 19.54.19 ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός».

    Στην ερώτηση του εισαγγελέα για το χρόνο που έγινε γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί, απάντησε: « Στις 19.54.19 ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός».

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ