Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

  Προς «μικτή» κυβέρνηση πολιτικών-τεχνοκρατών οδεύει η Ολλανδία

  Προς «μικτή» κυβέρνηση πολιτικών-τεχνοκρατών οδεύει η Ολλανδία

  Χωρίς τον ισλαμοφοβικό ηγέτη Χέερτ Βίλντερς στο τιμόνι της

  Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την εκλογική νίκη της ακροδεξιάς, η Ολλανδία οδεύει προς τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού, με τη συμμετοχή τεχνοκρατών αλλά χωρίς τον ισλαμοφοβικό ηγέτη Χέερτ Βίλντερς στο τιμόνι της.

  Τα τέσσερα συντηρητικά κόμματα που διαπραγματεύονται για τον σχηματισμό κυβέρνησης συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες, σύμφωνα με την πολυαναμενόμενη έκθεση που παρουσίασε σήμερα ο Κιμ Πάτερς, που επιβλέπει αυτή τη διαδικασία. Στόχος είναι ο σχηματισμός μιας «ισομερώς μικτής» κυβέρνησης, στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικοί αλλά και προσωπικότητες από άλλους τομείς, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

  Ο Βίλντερς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι, προς το παρόν, εγκαταλείπει την προσπάθεια να αναλάβει την πρωθυπουργία, καθώς δεν τον στηρίζουν όλα τα πολιτικά κόμματα με τα οποία προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε μάλιστα λόγο για «αδικία» σε βάρος του. «Πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να ήταν έτσι τα πράγματα σε μια δημοκρατία», είπε.

  Οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων, μεταξύ των οποίων και ο Βίλντερς, συμφώνησαν να μην αναλάβουν υπουργικούς θώκους, σύμφωνα με την έκθεση του Πάτερς. Ο ίδιος έκρινε «σώφρον» το γεγονός ότι οι διαπραγματευτές προσπαθούν να καταλήξουν σε μια κυβέρνηση τα μισά μέλη της οποίας θα προέρχονται από την πολιτική και τα άλλα μισά από άλλους τομείς.

  Ολλανδία Γκέερτ Βίλντερς Κυβέρνηση  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ