Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
More

    Πρώτη διάθεση τρίμηνων εντόκων σε φυσικά πρόσωπα από τον ΟΔΔΗΧ

    Πρώτη διάθεση τρίμηνων εντόκων σε φυσικά πρόσωπα από τον ΟΔΔΗΧ

    Για πρώτη φορά, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να συμμετάσχουν σε δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αντίστοιχη πρωτοβουλία για ετήσια και εξάμηνα γραμμάτια.

    Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, με την έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, σε άυλη μορφή, με ημερομηνία λήξης την 4η Οκτωβρίου 2024. Η ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε για την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 (Τ+2), με τους τόκους να υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.


    Οι Βασικοί Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ. θα υποβάλουν ανταγωνιστικές προσφορές, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας τους. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών μέχρι τις 12.00 μ.μ. την ημέρα της δημοπρασίας, οι οποίες θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας αποδεκτής προσφοράς (cut-off price), μέχρι ποσοστού 20% του δημοπρατούμενου ποσού. Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024.

    Ειδικότερα, την ίδια ημέρα της δημοπρασίας, το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να αποκτήσουν τους τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας αποδεκτής προσφοράς στη δημοπρασία. Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

    Η κίνηση αυτή του ΟΔΔΗΧ εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στην αγορά εντόκων γραμματίων, προσφέροντας νέες ευκαιρίες επένδυσης στους πολίτες.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ