Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
More

    «Ψίχουλα» ο κατώτατος μισθός λέει η ΓΣΕΕ, «μεσάζοντες και σούπερ μάρκετ υπεύθυνοι για την ακρίβεια»

    «Ψίχουλα» ο κατώτατος μισθός λέει η ΓΣΕΕ, «μεσάζοντες και σούπερ μάρκετ υπεύθυνοι για την ακρίβεια»

    Έντονες αντιδράσεις για την ακρίβεια καταγράφηκαν από τους αγρότες, τους αλιείς και τους κτηνοτρόφους κάνοντας λόγο για υπερβολικό κέρδος στην εκδήλωση της ΓΣΕΕ με θέμα “Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ- ΠΩΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ”.

    Ουσιαστικά φωτογράφισαν τα σούπερ μάρκετ και τους μεσάζοντες ως υπευθύνους για την αύξηση των τιμών ενώ επισήμαναν ότι η διαδικασία ελέγχου πρέπει να αντιστραφεί ώστε αυτός να διενεργείται “από το ράφι προς το χωράφι” και παράλληλα να μπει φραγμός από το κράτος στο περιθώριο κέρδους.


    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, τόνισε ότι η αισχροκέρδεια πλήττει τους εργαζόμενους, ενώ ο κατώτατος μισθός των 780 ευρώ υπολείπεται του ορίου της φτώχειας και ελάχιστα απέχει από τα 751 ευρώ, όπως είχε διαμορφωθεί την 1η Ιουλίου του 2011.

    Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσε 24ωρη γενική απεργία στις 17 Απριλίου 2024, ενώ ξεκινάει «στοχευμένες παρεμβάσεις σε 30 νομούς της χώρας, με ενημερώσεις εργαζομένων και επισκέψεις σε χώρους εργασίας, ενώ ετοιμάζονται ήδη τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, ώστε να επικοινωνηθούν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας».

    Στο μεταξύ από αύριο 14 Φεβρουαρίου ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στον τουρισμό η άρνηση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους με την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα, την επαναφορά της απονομής του εφάπαξ στην 20ετία, την απονομή του επιδόματος μητρότητας και στις εποχικά εργαζόμενες την καθολική εφαρμογή των ΚΣΣΕ που έχουν κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτικές από το Υπουργείο Εργασίας.


    Για όλους αυτούς τους λόγους ξεκινούν τις κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη 14/02/2024 από την Κρήτη και παραστάσεις διαμαρτυρίας στους κατά τόπους Δ.ΥΠ.Α και στους 4 νομούς του νησιού και προετοιμάζουν την μεγάλη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου 2024 που θα συμπέσει με την έναρξη της σεζόν και αν δεν βρεθεί λύση θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ