Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Ρεκόρ Γκίνες: Μπήκε στο βιβλίο για την κατασκευή της πιο μακριάς περούκας στον κόσμο

    Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κατάφερε να μπει η Νιγηριανή κατασκευαστής περουκών, Χέλεν Γουίλιαμς, καθώς δημιούργησε τη μακρύτερη χειροποίητη περούκα στον κόσμο, με μήκος που ξεπερνάει τα 350 μέτρα.

    Η Χέλεν ξόδεψε 11 ημέρες και πάνω από δύο εκατομμύρια νάιρα (2.031 λίρες, 2.493 δολάρια) για να φτιάξει την περούκα, η οποία φτάνει σε μήκος τα 351,28 μέτρα.

    Αφού κατασκεύασε το υπόστρωμα με δίχτυ για το καπέλο της περούκας και μαύρο ύφασμα που ήταν προσαρτημένο σε ένα κράνος ποδηλάτου, ολοκλήρωσε το κομμάτι των μαλλιών χρησιμοποιώντας 1.000 δεσμίδες μαλλιών, 12 κουτιά σπρέι μαλλιών, 35 σωληνάρια κόλλας μαλλιών και 6.250 τσιμπιδάκια μαλλιών.

    «Κάποια στιγμή ένιωσα εξαντλημένη»

    Ρεκόρ Γκίνες: Μπήκε στο βιβλίο για την κατασκευή της πιο μακριάς περούκας στον κόσμο

    Η Χέλεν κατά τη διαδικασία δημιουργίας της περούκας (Πηγή: guinnessworldrecords.com)

    «Το να βρω τα υλικά για να φτιάξω τη μακρύτερη περούκα δεν ήταν εύκολη υπόθεση», είπε η Χέλεν μιλώντας στη σελίδα των ρεκόρ Γκίνες και προσέθεσε πως «η εμπειρία μου ως κατασκευαστής περουκών βοήθησε πολύ».

    Η Χέλεν εργάζεται ως επαγγελματίας κατασκευαστής περουκών εδώ και οκτώ χρόνια, δημιουργώντας από 50 έως 300 περούκες την εβδομάδα. «Έχω εκπαιδεύσει εκατοντάδες μαθητές και έχω φτιάξει χιλιάδες περούκες», αποκάλυψε.

    Ωστόσο, παρά τη μεγάλη εμπειρία της, η δημιουργία της περούκας που έσπασε το ρεκόρ δεν ήταν ένα εύκολο κατόρθωμα.

    «Κάποια στιγμή ένιωσα εξαντλημένη», μοιράστηκε. Ωστόσο, όπως είπε «οι φίλοι και η οικογένειά μου με ενθάρρυναν.Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω, οπότε διατήρησα την αυτοσυγκέντρωσή μου και το αποτέλεσμα είναι η μακρύτερη χειροποίητη περούκα στον κόσμο».

    Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε

    Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η Χέλεν ήταν να βρει έναν χώρο για να τοποθετήσει την περούκα σε ευθεία γραμμή και να τη μετρήσει με ακρίβεια, καθώς κανένας από τους χώρους που επισκέφθηκε – συμπεριλαμβανομένων αρκετών στίβων – δεν είχε αρκετό μήκος.

    Ρεκόρ Γκίνες: Μπήκε στο βιβλίο για την κατασκευή της πιο μακριάς περούκας στον κόσμο

    Η Χέλεν έχοντας τοποθετήσει την περούκα σε στίβο (Πηγή: .guinnessworldrecords.com)

    Τελικά, αποφάσισε να το κάνει δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Lagos-Abeokuta Expressway, τον μακρύ δρόμο που συνδέει τις πόλεις Λάγος και Αμπεοκούτα.

    Πλέον έχει τοποθετήσει την περούκα στο γραφείο της και προσκαλεί οποιονδήποτε να έρθει να τη δει «όποτε θέλει».

    Έχοντας μεγαλώσει διαβάζοντας κάθε χρόνο το ετήσιο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, η Έλεν είναι πανευτυχής που τώρα είναι και η ίδια κάτοχος ενός ρεκόρ.

    «Θα μου πάρει λίγο χρόνο να το χωνέψω», είπε χαρακτηριστικά.

    «Αυτό το επίτευγμα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί ποτέ. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω», κατέληξε

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ