Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωση αποπληρωμή δανείων έως 5 δισ. ευρώ φέτος

    Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωση αποπληρωμή δανείων έως 5 δισ. ευρώ φέτος

    Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Ελλάδα θα έχει αποπληρώσει περίπου 15-17 δισ. ευρώ από τα δάνεια του πρώτου μνημονίου.

    Η Ελλάδα σχεδιάσει να αποπληρώσει πρόωρα φέτος δάνεια ύψους έως και 5 δισεκατομμυρίων ευρώ- που έλαβε από χώρες της ευρωζώνης- σύμφωνα με δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.


    Ο ένας αξιωματούχος δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποπληρώσει σε χώρες της ευρωζώνης από 2,5 έως 5 δισεκατομμύρια ευρώ «πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο» του 2024. Ο δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τόσο τα ποσά όσο και το χρονοδιάγραμμα.

    Αυτό θα δώσει στην Ελλάδα το περιθώριο για περισσότερες εκδόσεις ομολόγων χωρίς αύξηση του χρέους, ενώ θα προσθέσει ρευστότητα στην αγορά ομολόγων, ανέφερε ο πρώτος αξιωματούχος.

    Η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέχουν περίπου το 70% του ελληνικού χρέους. Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα σχέδια, η Ελλάδα θα έχει αποπληρώσει περίπου 15-17 δισεκατομμύρια ευρώ από τα δάνεια του πρώτου μνημονίου.


    Το 2022 η Αθήνα εξόφλησε δύο χρόνια νωρίτερα το ΔΝΤ και πέρυσι αποπλήρωσε 5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα δάνεια των χωρών της ευρωζώνης. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης η ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δάνεισαν στην Ελλάδα περίπου 280 δισεκατομμύρια ευρώ.




    Πηγή

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
    Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
    spot_img

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ