Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Revenge porn στην Ηλεία: Ζήτησε 100 ευρώ από 17χρονο για να μην δημοσιεύσει παραποιημένες γυμνές φωτογραφίες του

    Μια υπόθεση που εμπίπτει στη νομοθεσία περί εκδικητικής πορνογραφίας, αλλά εμπεριέχει και τα στοιχεία της εκβίασης και της απάτης, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές στην Ηλεία.

    Άγνωστος δράστης προσέγγισε μέσω μηνύματος στα social media έναν 17χρονο και του ζήτησε το ποσό των 100 ευρώ, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει γυμνές φωτογραφίες του νεαρού, είτε στα social media, είτε σε φίλους του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, ο 17χρονος, που φέρεται να μην είχε γυμνές φωτογραφίες, αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό αυτό και προειδοποίησε τον άγνωστο δράστη, που τον προσέγγισε από προφίλ που επί της ουσίας δεν ήταν αναγνωρίσιμο, πως θα ενημερώσει την Αστυνομία.

    Ο άγνωστος δράστης φαίνεται πως δημιούργησε φωτογραφίες που παρουσίαζαν τον 17χρονο γυμνό, μέσω προγραμμάτων που επεξεργάζονται εικόνες, χρησιμοποιώντας μόνο το πρόσωπο του νεαρού με φωτογραφικό υλικό που μπορούσε εύκολα να αντλήσει από τα προφίλ του στα social media.

    Τελικά, αυτές τις φωτογραφίες τις δημοσιοποίησε.  Ο 17χρονος ενημέρωσε την Αστυνομία που πλέον έχει σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση αυτή και με την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητούν τα ίχνη του δράστη.

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ