Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

  Ρυθμίσεις οφειλών: Πώς «ζωντανεύουν» οι 120 δόσεις στην εφορία

  Ρυθμίσεις οφειλών: Πώς «ζωντανεύουν» οι 120 δόσεις στην εφορία

  Η νέα ρύθμιση οφειλών αφορά την πάγια ρύθμιση αλλά και τις έκτακτες των 72, 100 και 120 δόσεων.

  Την ευκαιρία σε φορολογούμενους να επανενταχθούν σε ρυθμίσεις οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, τις οποίες έχουν χάσει, δίνει διάταξη του νομοσχεδίου για τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Ειδικότερα, παρέχεται η δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων που είχαν πρακτικά χαθεί προς τη φορολογική διοίκηση με την αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων, όσες και αν είναι αυτές, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου. Σε καμία περίπτωση η αναβίωση δεν αφορά ρυθμίσεις που έχουν απολεσθεί με πράξη του προϊσταμένου ΔΟΥ.


  Για να ξανακερδίσουν τις ρυθμίσεις που έχασαν οι φορολογούμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να πληρώσουν όλες τις χαμένες δόσεις μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου.

  Το νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 8 Απριλίου για να πάρει στη συνέχεια τον δρόμο προς τη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου οι φορολογούμενοι που θέλουν να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις θα πρέπει να πληρώσουν όλες τις εκπρόθεσμες δόσεις. Με την καταβολή των χαμένων δόσεων η ρύθμιση θα παραμείνει ενεργή και οι οφειλέτες θα συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τις επόμενες δόσεις, ενώ σε περίπτωση που έχει ήδη καταβληθεί μέρος των εκπρόθεσμων δόσεων, τότε οι φορολογούμενοι αρκεί να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό προκειμένου να αναβιώσουν τη ρύθμιση.

  Προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια των ανωτέρω ρυθμίσεων, η φορολογική διοίκηση θα προβεί κατά προτεραιότητα στην πίστωση στις δόσεις αυτών των ποσών που προέρχονται από επιστροφές φόρων ή από παρακρατήσεις λόγω έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας. Δηλαδή η εφορία θα υπολογίσει στις εκπρόθεσμες δόσεις τα ποσά που έχει κρατήσει είτε από επιστροφές φόρων είτε από την έκδοση φορολογικής ενημερότητας με τον όρο της παρακράτησης οφειλής για μεταβίβαση ακινήτου ή για είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο.

  Πηγή

  Newsroom
  Newsroomhttp://refreshnews.gr/
  Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
  Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο
  Ακούστε live τον Μελωδία 102.4 και μάθε τα πάντα για την μουσική
  spot_img
  spot_img

  ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ