Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
More

    Σάλος με πανηγύρι στη Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλουν ότι εκκλησία κλήρωνε αλυσοδεμένο αρνάκι σε λαχειοφόρο αγορά

    Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο πανηγυριού που διοργανώθηκε από εκκλησία, ένα από τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς ήταν έναν μικρό αρνάκι, το οποίο μάλιστα παρέμενε αλυσοδεμένο στον αύλειο χώρο της εν λόγω εκκλησίας.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου και όταν το ζωάκι έγινε αντιληπτό από κατοίκους της περιοχής ειδοποιήθηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Ωραιοκάστρου, το οποίο και προχώρησε σε μήνυση κατ΄ αγνώστου για κακοποίηση ζώου και παραβάσεις ευζωίας, καθώς και για παράνομη κερδοσκοπία.

    Ανάμεσα στα έπαθλα που θα κέρδιζε κάποιος με έναν λαχνό αξίας μόλις δύο ευρώ, εκτός από το ζωάκι, ήταν ένα πλήρες σερβίτσιο τσαγιού, υφαντά Κρήτης, αλλά και ένας βιολογικός καθαρισμός στρώματος. Μάλιστα, μετά την παρέμβαση της φιλοζωικής, το αρνάκι αφαιρέθηκε από την λίστα.

    Όπως μετέφερε στο enikos.gr, η πρόεδρος του Σωματείου, Ιωάννα Κατιρτζίδου, «λάβαμε 3 καταγγελίες από πολίτες και αμέσως προχωρήσαμε σε μήνυση για να μην βασανίζεται άλλο το ζωάκι. Το ζωάκι ήταν εκεί αλυσοδεμένο περίπου για μια μέρα από όσο ξέρω και όταν παρεμβήκαμε – όπως με πληροφόρησαν – το πήραν από τον αύλειο χώρο. Ήταν ένα μωρό αρνάκι, το οποίο ζύγισε περίπου 4 με 5 κιλά. 

    Αφήνουμε τις εισαγγελικές Αρχές να κάνουν τα επόμενα βήματα και εμείς είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε σε ανάλογα περιστατικά ανά πάσα στιγμή».

     

    Newsroom
    Newsroomhttp://refreshnews.gr/
    Ενημέρωση | Ψυχαγωγία |Στείλε μας το άρθρο σου στο info@refreshnews.gr
    Ακολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνεις όλες τις ειδήσεις απο Ελλάδα και όλο τον Κόσμο

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ